Cum a ajuns Parlamentul cel mai mare beneficiar al rectificării bugetare

shadow
Luni, 26.10.2015 05:06   2752
Legislativul va beneficia de cea mai mare sumă alocată unui domeniu la rectificarea bugetară aprobată de Guvern, obținând o creștere a cheltuielilor cu circa 60%, până la 189 de milioane de lei

Parlamentul este cel mai mare beneficiar al rectificării bugetare aprobate de Guvernul Streleț, pe 15 octombrie. Documentul aprobat de Executiv, a ajuns în Parlament și prevede o majorare cu circa 60% a alocațiilor pentru nevoile Legislativului.

Guvernul suspendă finanțarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău

Aceasta în timp ce alocațiile pentru alte domenii au fost diminuate drastic. De exemplu Guvernul Streleț a tăiat la rectificare 485 de milioane de lei din bugetul pentru reabilitarea drumurilor, 300 de milioane de lei prevăzute pentru lucrările ce țin de construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, peste 230 de milioane de lei din bugetul pentru sănătate, 75 de milioane de la educație, 73 de milioane de lei de la agricultură etc.

22 de milioane pentru sistem informațional

Astfel Ministerul Finanțelor propune să fie alocate suplimentar Parlamentului 22 de milioane de lei "pentru asigurarea cheltuielilor ce țin de implementarea Sistemului informațional „e-Parlament”.

Despre acest sistem a vorbit în aprilie 2015 Președintele Parlamentului Andrian Candu, potrivit căruia conceptul e-Parlament urmează a fi implementat pe parcursul acestui an pentru a crește nivelul de transparență a procesului legislativ.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Reforme și politica economică   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati