Guvernul suspendă finanțarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău

shadow
Duminică, 18.10.2015 07:01   2399
Potrivit proiectului de rectificare a Bugetului de Stat pentru 2015, avizat de Guvern, cele 300 de milioane de lei prevăzute pentru lucrările ce țin de construcția gazoductului Ungheni-Chișinău nu vor mai fi alocate

Guvernul a aprobat joi, 15 octombrie, propunerea Ministerului Finanțelor de rectificarea bugetară pentru anul 2015 în vederea reducerii veniturilor cu 3,9% și a cheltuielilor cu 4.6%. Potrivit proiectului veniturile bugetului de stat urmează a fi diminuate cu 1.186 milioane de lei, iar cheltuielile cu circa 1.590 milioane de lei.

S-a redus finanțarea externă

"Veniturile și chieltuielile sunt ajustate ca urmare a evoluțiilor macroeconomice recente și prognozelor până la finele anului, înghețării temporare de către partenerii de dezvoltare a suportului bugetar extern, suplimentării ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului în legătură cu majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale”, a menționat Anatol Arapu, ministrul Finanțelor.

Unul dintre domeniile cele mai afectate de rectificarea bugetară va fi complexul pentru combustibil și energie. Astfel cheltuielile pentru acest domeniu se vor diminua cu 395,2 milioane de lei sau cu 66,4% față de bugetul aprobat.

Nu vor fi alocate 300 de milioane de lei pentru gazoduct

Motivul principal pentru această reducere abruptă este "nefinalizarea lucrărilor de proiectare și expertiză în anul curent și cele ce țin de construcția gazoductului Ungheni-Chișinău", se arată în document. Astfel Guvernul nu va mai aloca în acest scop 300 de milioane de lei.

Alte 122,6 milioane de lei nu vor fi alocate în Fondul de Eficiență Energetică, "luînd în considerație prezența soldurilor de mijloace financiare pe conturile de decontare".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati