Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 7 martie are loc adunarea acționarilor Michailides Tobacco Moldova S.A.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • 21 martie este ultima zi când Energocom S.A. primește oferte pentru servicii de audit în anul 2018.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Vinificator în Moldova, miliardar în Rusia

1 2
 • Vasile Dragan deţine o avere de 1,2 miliarde de ruble în Rusia
  Foto: facebook.com
 • Lev Golitsin produs de Igristîie Vina este unul dintre cele mai populare spumante din Rusia
  Foto: promoplanet.ru
Luni, 05.10.2015 05:32   6707
Vasile Dragan, proprietarul a cinci vinării și a celei mai mari rețele de magazine din Moldova, ocupă locul 185 în clasamentul celor mai bogați oameni de afaceri din Sankt Petersburg

Omul de afaceri din Moldova Vasile Dragan a fost inclus al doilea an la rând în topul celor mai bogați 200 de oameni de afaceri din Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia.

Potrivit publicației "Delovoy Petersburg", Vasile Dragan ar avea o avere de 1,2 miliarde de ruble în Rusia (circa 19 milioane de dolari) și ocupă locul 185 în clasamentul, care îi are în frunte pe miliardarii Ghenadi Timcenko, Arkadi și Boris Rotenberg.

Anul trecut clasamentul a inclus doar 158 de persoane, iar Dragan a ocupat locul 150, cu o avere de 1,1 miliarde de ruble (peste 32 de milioane de dolari).

Autorii susțin că în clasament au fost incluse persoanele care dețin afaceri și își desfășoară activitatea în "a doua capitală a Rusiei", cum este considerat Sankt Petersburgul.

Potrivit publicației principala afacere a lui Vasile Dragan și Sankt Petersburg este fabrica Igristîe Vina, cel mai mare producător de vinuri spumante din Rusia.

Totodată anunță că alte două întreprinderi fondate de Vasile Dragan "Novaya Bavaria" și fabrica de bere Slaviansk au fost lichidate anul trecut.

Autorii nu menționează activele deținute de Vasile Dragan în Moldova și alte țări, dar acestea sunt destul de importante.

Astfel în anul 2013 Vasile Drăgan a preluat vinăria Contarini din Italia, care deține o cotă substanțială pe piața spumantelor din Italia. Tranzacția estimată la peste 20 de milioane de euro se înscrie perfect în strategia de dezvoltare a afacerilor lui Dragan întrucât Italia este unul dintre principalii furnizori de vinuri pe piața rusă.

Dragan a deținut și deține direct sau prin intermediul rudelor afaceri importante în Republica Moldova. În prezent grupul controlat de el și rudele sale concentrează cinci fabrici de vinuri, întreprinderile de prelucrare și procesare a cărnii Carmez și Farm Meat Grup, dar și cea mai mare rețea de magazine Linella.

Citiți și: Cea mai mare rețea de magazine din Moldova și-a luat manager german

Linella este în prezent cel mai mare operator pe piața de retail din Moldova și deține o rețea de 39 de magazine. Compania face parte din același holding cu Moldretail-Group, fostul Unimarket Discounter și împreună au o rețea de circa 80 de magazine.

Moldretail-Group este de fapt brandul sub care milionarul Vasile Dragan vrea să înglobeze toate rețelele de magazine preluate în ultimii doi ani: Linella, Unimarket și Stati-Market.

Astfel în iulie 2014, prin intermedul companiei Ducates Group, Dragan a cumpărat rețeaua de magazine Unimarket, iar din noiembrie a preluat și spațiile comerciale deținute compania Stati-Market.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Proprietari și manageri   HoReCa  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close