A așteptat aproape 10 ani, pentru a deschide câteva magazine în Moldova

shadow
Marţi, 29.09.2015 04:33   3795
Cel mai mare grup de retail din Europa, compania germană Kaufland, urmează să deschidă o rețea de magazine mici și în Republica Moldova.

Rețeaua germană de magazine Kaufland vine în sfârșit și în Republica Moldova. Cel puțin așa susține primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, care a anunțat că rețeaua intenționează să deschide câteva centre comerciale și în Chișinău.

„Pe 2 octombrie ei vin la Chișinău. Vor participa și la un târg de job-uri. Acolo vor fi făcute anunțuri privind deschiderea unui lanț de magazine. Direcția comerț, Direcția arhitectură vă rog să aveți timp liber în caz că va fi necesar să vă invităm la acea ședință. Nu este exclus că va fi nevoie să expunem anumite loturi, sau alte chestiuni legate de organizarea și desfășurarea activității”, a declarat Chirtoacă.

Potrivit edilului, venirea Kaufland în Moldova ar fi „cel mai frumos cadou de Hramul Orașului”, pe lângă altele pe care le vor avea locuitorii capitalei.

Dorin Chirtoacă nu a oferit mai multe detalii, specificând că anunțul oficial va fi făcut de reprezentanții rețelei internaționale în cadrul târgului de joburi.

În același timp compania a plasat pe site-ul targuldecariere.md un anunț de angajare a 50 de persoane pe șapte poziții.

Advertisement

"Suntem mai mult decât un retailer internațional de succes: suntem angajatorul care formează din mulți colegi o echipă, angajatorul care transformă joburile în locuri de muncă sigure și garantează astfel satisfacție deplină", se arată într-un mesaj al companiei.

Curios este că site-ul kaufland.md a fost rezervat încă în anul 2006 de Juergen Baumgaertner, iar despre o eventuală intrare pe piața s-a vorbit de câteva ori.

Specialiștii susțin că cel mai probabil retailerul va intra pe piața Moldovei prin achiziția a câteva magazine din Chișinău și nu va construi de la zero o nouă rețea. Totodată experții spun că nu vor fi magazine mari, ci mici cu suprafața de până la o mie de metri pătrați.

Kaufland (Kaufland Stiftung & Co. KG) este una dintre firmele de comerț cu amănuntul din Germania. Kaufland este o divizie a concernului german Schwarz-Gruppe (Schwarz Beteiligungs GmbH), din care fac parte și alte rețele cunoscute, ca Lidl, KaufMarkt și Handelshof; cu peste 200.000 de angajați în toată Europa.

În anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro.

Kaufland deține peste 1.100 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România. În România, Kaufland deține o rețea de 103 magazine cu aproximativ 15.000 de salariați.

În România magazinele Kaufland au în medie 3.600 de metri pătrați (supra­fa­ța variază de la 2.000 de metri în orașele mici la 5.500 de metri pătrați în București) și sunt astfel mai mici decât hiper­mar­ke­turile clasice ale rețelelor concurente care pot ajunge la peste 10.000 de metri pătrați.

Cea mai mare rețea de magazine din Moldova și-a luat manager german

În prezent cea mai mare rețea de magazine din Moldova a concentrat Moldretail Dragan Group al milionarului moldovean Vasile Dragan. Acesta deține peste 80 de magazine ce lucrează sub brandul Unimarket și Linella. 

Gigantul german Metro Cash and Carry deține trei hypermarkete și o rețea de magazine mici sub marca Odido, grupul Fidesco - 17 supermarkete, Nr. 1 - nouă supermarkete și un hypermarket, Green Hiils - 11 supermarkete, Fouchette - 10 supermarkete, IMC-Market - 7 magazine etc.
Teme: Piața muncii   HoReCa  

Oportunitati