Cel mai mare producător de răcoritoare din lume închide fabrica din Moldova

shadow
Vineri, 25.09.2015 15:42   4056
Grupul Coca Cola Hellenic, cel mai mare producător din regiune de băuturi răcoritoare, a decis să închidă fabrica din Moldova.

Compania Coca-Cola Imbuteliere Chisinau anunță că în cadrul programului de consolidare a activității prin extinderea sursei de aprovizionare existente din Romania si Ucraina, a decis să înceteze activitatea de imbuteliere la unitatea din Moldova.

"Aceasta decizie este rezultatul unui proces permanent de analiză a infrastructurii deținute de Coca-Cola Imbuteliere Chisinau și este parte a strategiei noastre de eficientizare si dezvoltare pe termen lung, sustinand in continuare investitiile in piata de desfacere din Republica Moldova", a declarat Inna Kiriakova, manager pe resurse umane și relații publice.

Totodată aceasta a precizat că firma regretă că urmare a acestei decizii "vor fi afectate o parte din locurile de munca din organizatie".

"Toate pozitiile disponibile în companie si care corespund din punct de vedere profesional vor fi oferite celor 29 de angajati care intra in procesul de restructurare.

Advertisement

Mai mult, in urmatoarele doua luni, angajații de la Producere vor beneficia de asistență din partea companiei in consiliere de cariera si plasarea fortei de munca conform calificarii lor profesionale. La sfârșitul perioadei, angajații vor primi pachete compensatorii în conformitate cu prevederile legislației în vigoare", a precizat Kiriakova.

Managerul a mai precizat că toate mărcile locale pe care le deține compania vor continua să fie produse, dar la alte fabrici și comercializate pe piața locală.

„Mișcări tectonice” la Coca-Cola din Moldova

Coca-Cola operează pe piața din Republica Moldova din 1994. Fabrica de îmbuteliere de la Chișinău a fost deschisă în luna mai 2011, după ce a fost închisă cea de la Iași.

În anul 2014 vănzările Coca-Cola în Republica Moldova a fost de 6,2 milioane de navete, în creștere cu 0,3 milioane de navete față de anul 2013, arată raportul anual al companiei Coca-Cola Hellenic.
Vânzările grupului Coca-Cola Hellenic în Moldova sunt cele mai mici în cele 28 de state din regiune, unde este prezentă compania.

În ultimii doi-trei ani cifra de afaceri a companiei Coca-Cola Imbuteliere Chisinau a oscilat în jurul a 300 de milioane de lei.

Coca-Cola Hellenic, al doilea mare îmbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, este prezent de 20 de ani în țara noastră și deține o fabrică la Chișinău, pe care a inaugurată-o în luna mai 2011, după o investiție de circa 10 milioane de euro.Oportunitati