Doi milionari s-au înscris în lupta pentru Victoriabank

shadow
Marţi, 25.08.2015 12:38   7743
Doi importanți oameni de afaceri din Moldova, președintele AMG-Holding Nicolae Ciornîi și proprietarul Trans-Oil Group, magnatul moldo-ame­rican Vaja Jhashi vor să cumpere pachete mari de acțiuni de la Victoriabank

O nouă turnură în lupta pentru controlul Victoriabank, a treia ca mărime instituție financiară din Republica Moldova.

După Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în rând pentru procurarea unor pachete importante de la Victoriabank s-au înscris doi dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Moldova.

Potrivit Newsmaker e vorba de președintele AMG Holding Nicolae Ciornîi și proprietarul Trans-Oil Group, magnatul moldo-ame­rican Vaja Jhashi.

Astfel Banca Națională ar fi emis două autorizații pentru achiziționarea acțiunilor Victoriabank celor doi oameni de afaceri.

20% sau pachetul majoritar

"Președintele AMG-Holding Nicolae Ciornîi și președintele Trans-Oil Group Vaja Jashi au obținut în iulie aprobarea BNM pentru procurarea acestor pachete. Ciornîi un pachet de 20%, iar Jhashi a 50% plus o acțiune, care vă oferă posibilitatea de a dobândi până la 100% din Victoriabank. Vaja Jhashi a primit, de asemenea, permisiunea de a achiziționa și cota Insidown LTD (firmă din Cipru, care detine 39,2% din actiunile Victoriabank)", scrie Newsmaker citând surse de pe piață.

Serviciul de presă a BNM a refuzat să confirme informația invocând prevederile legii cu privire la instituțiilor finaciare, care asigură confidențialitatea persoanelor ce au depus astfel de cereri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati