Milionari din Transnistria, parteneri de afaceri cu iubita și prietenii lui Putin

shadow
Marţi, 25.08.2015 05:33   4253
Un grup de afaceriști din Transnistria au ajuns parteneri de afaceri cu National Media Group (NMG) din Rusia, controlată de miliardarii Kiril și Yuri Kovalciuk, și care are în calitate de președinte pe Alina Kabaeva,

Proprietarii grupului Sheriff din regiunea separatistă au dat lovitura. Aceștia au devenit parteneri de afaceri cu National Media Group (NMG) din Rusia, unul dintre cele mai mari holdinguri media din Rusia și din regiune.

Potrivit unei investigații realizate de agenția RBC, la începutul lunii august la Moscova a fost înregistrată compania Naționalinaya Seti OOO (Rețeaua Națională). Datele din registrul comercial rus arată că fondatori cu cote egale a câte 25% figurează National Media Group, Andrei Reih, Oleg Budak și Veaceslav Cernikevici.

Au lucrat pentru Sheriff, acum și pentru NMG

Ultimii doi sunt din Transnistria și au activat în regiunea separatistă în funcții de conducere la companii ce fac parte din grupul Sheriff. Astfel Oleg Budak a condus compania Aquatir din Tiraspol, unde se produc sturioni, care se exportă în special în Germania.

Veaceslav Cernikevici este originar din Tiraspol, are cetățenie română și moldovenească, iar activitatea lui este strâns legată de cea a companiei Interdnestrcom, operatorul de telefonie fixă și mobilă din regiunea transnistreană, fondată de milionarii Ilia Kazmali și Victor Gușan. Astfel Veaceslav Cernikevici a fost în ultimii ani directorul comercial al Interdnestrcom (controlat de Sheriff), iar din 2014 s-a mutat în Crimeea unde a condus operatorul de telefonie Intertelecom.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati