Un proiect de circa două miliarde de lei a ajuns în blocaj

shadow
Duminică, 09.08.2015 07:30   3101
Două companii străine, Evrascon din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia înregistrează întârzieri majore la realizarea lucrărilor de reabilitare a traseului Chișinău-Ungheni-Sculeni.

Lucrările de reabilitare a traseului Chișinău-Ungheni-Sculeni cu o lungime totală e de aproximativ 91 de kilometri se află într-o întârziere majoră și există riscul ca să nu fie finalizate în termen.

În cadrul unei vizite operative efectuate de Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au fost constatate mai multe probleme care pun în discuție capacitatea firmelor constructoare de a executa contractele în termen de reabilitare a traseului Chișinău - Ungheni.

Au fost realizate doar 2% din lucrări

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, cele mai mari carențe în executarea contractelor le are compania din Azerbaidjan - Evrascon, care efectuează lucrările pe porțiunea km 6, ieșirea din Chișinău, până la km 24, ieșirea din Strășeni, de la km 74 până la km 96 a traseului Chișinău - Ungheni. Compania Evrascon a utilizat mai mult de jumătate din timpul alocat pentru acest proiect dar a executat doar aproximativ 2% din volumul total al lucrărilor.

De cealaltă parte, compania OHL, care execută lucrările de la km 24, ieșirea din Strășeni până la km 68, intrarea în Bahmut și ocolirea Ungheni, chiar dacă a executat lucrările într-o proporție mai mare, și în acest caz sunt întârzieri.

Reprezentanții companiei OHL au dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în termen prin suplimentarea echipamentelor și a muncitorilor angajați în realizarea contractelor.

Contractul cu Evrascon ar putea fi reziliat 

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 36%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Comunicațiile   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati