Compania americană ce a căutat petrol în Moldova va construi un terminal gazier la Odessa

shadow
Miercuri, 22.07.2015 07:53   2541
Frontera Resources Corporation, compania ce a semnat pe 13 iulie 2015, un memorandum cu Naftogaz din Ucraina privind construcția unui terminal LNG la Odessa, are interese și în Moldova

Pe 13 iulie 2015, în Washington, D.C., compania petrolieră Frontera Resources Corporation, cu sediul în Houston, Texas, SUA a semnat Memorandumul Strategic de Înțelegere (MOU) cu întreprinderea de stat Naftogaz din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat și în unele publicații din Moldova de compania Frontera, "MOU are ca scop stabilirea unui efort comun îndreptat spre o colaborare în domeniul proiectelor de explorare și exploatare a resurselor energetice din Ucraina, precum și studierea posibilității de a furniza gas natural lichefiat (LNG) către Ucraina".

Extrage de 20 de ori mai puțin decât consumul zilnic al Ucrainei

Frontera susține că sursă de furnizare ar fi zăcămintele identificate de companie în rezultatul activităților în Georgia, unde au fost descoperite "proiecții de resurse combinate de gaz natural de 365 miliarde de metri cubi".

"Aceste resurse de gaz natural au fost dezvăluite de Frontera la începutul acestui an și confirmate în rapoartele companiei olandeze Sewell & Associates", se arată în comunicatul Frontera.

"Împreună cu resursele semnificative de gaz care au fost identificate în cadrul activității noastre în derulare din Georgia, eu sunt ferm convins prin conlucrarea noastră strânsă cu Naftogaz se vor deschide noi oportunități pentru furnizarea strategică de LNG către Ucraina din întreaga regiune a Mării Negre. Acest fapt va permite diversificarea furnizării la nivel național de gaz natural și va scoate Georgia în față, în calitate de furnizor strategic de gaz natural în Europa”, a declarat Steve C.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Companii servicii și branduri  

Advertisement

Oportunitati