Cea mai mare rețea de magazine din Moldova și-a luat manager german

shadow
Vineri, 03.07.2015 04:08   9461
Linella, cea mai mare rețea de magazine din Republica Moldova anunță că l-a angajat în calitatea manager general pe Christian Gunther Morath, fost director marketing la una dintre cele mai mari rețele de magazine din Rusia

Compania Linella, care deține o rețea de 36 de magazine în Republica Moldova, a decis să angajeze un specialist german în funcția de manager general.

E vorba de Christian Gunther Morath, etnic german născut în Timișoara, România și stabilit în Germania. El a revenit în România în 2003 și a ocupat funcții de conducere în companii precum REWE România, Cesarom sau EDEKA Group Germany.

În ultimii trei ani Morath a fost Commercial & Marketing Director la gigantul rus X5 Retail Group, care deține discounterul Pyaterochka, rețeaua de supermarketuri Perekrestok, rețeaua de hypermarketuri Karusel și alte magazine din Rusia. 

"Cu susținerea noului director general, domnul Christian Gunther Morath, am unit experiența noastră cu profesionalismul german, oferind cele mai bune servicii cumpărătorilor.

Advertisement

Experiența europeană a lui Morath va fi un vector al schimbărilor după standardele UE. Ne aliniem la cele mai bune calități și implementăm cu succes intențiile de a ne surprinde plăcut cumpărătorii", precizează compania Linella.

Însăși Morath anunță pe o rețea socială că este CEO la Moldretail Dragan Group. Aceasta este de fapt brandul sub care milionarul Vasile Dragan vrea să înglobeze toate rețelele de magazine preluate în ultimii doi ani: Linella, Unimarket și Stati-Market.

Astfel în iulie 2014, prin intermedul companiei Ducates Group, Dragan a cumpărat rețeaua de magazine Unimarket, iar din noiembrie a preluat și spațiile comerciale deținute compania Stati-Market. Anterior preluase și rețeaua Linella.

Toate împreună formează cea mai mare rețea de magazine din Moldova și care urmează să fie parte a Moldretail Dragan Group.

În afară de rețelele de magazine, Vasile Dragan împreună cu familia sa mai deține cinci fabrici de vinuri din Moldova, două în Rusia, una în Italia, fabrica Carmez și alte active în Rusia, Spania, Italia, Moldova și alte state.Oportunitati