Moldova a rămas și fără Guvern

shadow
Vineri, 12.06.2015 11:13   2447
Şeful Executivului, Chiril Gaburici și-a anunțat demisia, iar motivele nu sunt politice. Potrivit legii, dacă premierul își depune demisia, asta înseamnă demisia întregului Cabinet de miniștri.

Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru. Gaburici a explicat că a luat decizia urmare a discuțiilor despre diplomele sale de studii și că face acest „gest fără precedent” pentru a permite Republicii Moldova să se concentreze cu adevărat la problemele pe care le are.

„Ieri am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier ca și fiecare cetățeni trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele și l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice”, a declarat Gaburici.

Șeful epalixecutivului a spus că este împăcat cu sine și cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs. „Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager și am calculat acest gest”, a afirmat Gaburici.

În același timp, premierul i-a îndemnat pe liderii coaliției de guvernare să continue reformele inițiate. De asemenea, acesta a făcut un apel către liderii coaliției de guvernare.

„Fac un apel către liderii coaliției, vreau să vadă în demisia mea un pas înainte. Îmi doresc ca la baza noului sistem de guvernare să fie pusă lupta cu corupția și continuarea investigațiilor din sistemul bancar.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Reforme și politica economică  

Advertisement

Oportunitati