Nobil Air a devenit oficial Classica Air

shadow
Joi, 04.06.2015 11:44   4184
Compania Nobil Air, care până nu demult a făcut parte din imperiul deputatului democrat Vlad Plahotniuc și-a schimbat denumirea în Classica Air și face parte din imperiul altui milionar, Ilan Shor

Celebra compania aeriană Nobil Air, nu mai există. Aceasta și-a schimbat denumirea în Classica Air, fapt confirmat și de datele de la Camera Înregistrării de Stat. Motivele aceste schimbări nu au fost anunțate, dar cel mai probabil că pentru a evita asocierea numelui acesteia cu omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

Cum a evoluat structura de proprietate

Compania Nobil Air a fost fondată pe 6 octombrie 2003, cu un capital social de 500.000 lei (suma minimă necesară pentru o întreprindere ce pretinde certificat de operator aerian), drept sediu fiind indicat un apartament de pe bulevardul Mircea cel Batran 3. În calitate de fondator unic figura Vera Morozan (sora lui Vlad Plahotniuc), iar ca administrator - Gheorghe Gălușcă (deține și în prezent această funcție).

Peste un an compania își schimbă denumirea în Întreprinderea cu capital strain (ICS) „Nobil Air” SRL, în legatură cu preluarea acesteia de SKYWINGS ALLIANCE Limited din Marea Britanie. Ultima nu mai este activă din anul 2012.

În 2013 proprietar al Nobil Air apare deja firma locală Air Clasica, însă rămâne același administrator din perioada Plahotniuc, Gheorghe Gălușcă.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati