BNM l-a amendat pe președintele unei bănci

shadow
Luni, 18.05.2015 08:58   1988
Banca Națională anunță că i-a sancționat cu amendă pe Victor Țurcan, președintele Consiliului de Administrație al Victoriabank și Tamara Artiomenco, managerul companiei Lux Proba Grup

Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat la finele săptămânii trecute un anunț destul de curios. Instituția îi informa pe Victor Țurcan și Tamara Artiomenco că "Hotărîrea Consiliului de administrație a Băncii Naționale nr.100 din 03.04.2015, prin care se aplică față de aceștia sancțiunea de amendă, este disponibilă la sediul BNM".

Mai mult nimic. Nici motivul amenzii și nici valoarea acesteia. În același timp este vorba de Victor Țurcan, unul din fondatorii Victoriabank și actualul președinte al Consiliului de Administrație și de Tamara Artiomenco, managerul companiei Lux Proba Grup care anterior a fost membru al Consiliului de Administrație al Victoriabank.

Rodica Teleucă, purtătoarea de cuvânt a BNM a precizat că informația privind valoarea și motivele aplicării amenzii celor două persoane este secret, pentru că sancțiunea ar fi de fapt față de instituția financiară.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati