Milionarul Vaja Jhashi planifică investiții de 200 de milioane de dolari în România

shadow
Vineri, 24.04.2015 10:14   3210
Grupul Trans-Oil, controlat de magnatul moldo-ame­rican cu origini gruzine Vaja Jhashi, și-a bugetat investiții de 200 milioane de dolari în agricultura din România, anunță Ziarul Financiar.

Grupul Trans-Oil, Trans-Oil se extinde tot mai activ în România și este în negocieri de preluare a grupului Racova, controlat de milionarul român Adrian Porumboiu.

Potrivit Ziarului Financiar, Trans-Oil a închiriat fabrica de ulei Ulerom și lucrează deja pe terenurile agricole ale omului de afaceri din România și duce negocieri avansate pentru preluarea operațiunilor agroindustriale ale lui Adrian Porumboiu.

Program de investiții de 200 de milioane de dolari

„Grupul Trans-Oil are un program de investiții foarte serios în agricultura din România care, pe lângă tranzacția cu Racova, depășește 200 milioane de dolari“, a declarat pentru ZF Vincent Tur­risi, CEO al Trans-Oil.

Mișcările făcute de grupul cu sediul central la Chișinău arată interesul magnatului Vaja Jhashi pentru a ocupa rapid o poziție de forță în agricultura din Româ­nia, unde ar urma să aibă afaceri în procesarea uleiurilor vegetale, producția agricolă sau comerțul cu materii prime agricole.

Fără să semneze o tranzacție, moldovenii s-au implicat deja activ în operațiunile grupului Racova. Ei au închiriat pentru trei luni cu posibilitate de prelungire fabrica de uleiuri vegetale Ulerom cu tot cu angajați și lucrează în campania agricolă de primăvară pe terenurile lui Porumboiu.

„Trans-Oil, prin intermediul relațiilor, experienței și rețelei sale, ajută Ra­cova Group să își continue activitățile agricole fără întrerupere. Prin acest demers, ne străduim să menținem o activitate importantă pentru grup și pentru regiunea Moldovei“, a spus șeful grupului moldovean.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati