Deputații au găsit doi vinovați pentru criza din sectorul bancar

shadow
Miercuri, 25.03.2015 07:13   3051
Parlamentul a adoptat două hotărâri cu privire la demisia a doi funcționari. Este vorba de viceguvernatorul BNM Emma Tabârță și președintele Comisiei Naționale a Pieții Financiare, Artur Gherman.

Şedința secretă a Parlamentului de marți, 24 martie, care a durat mai bine de opt ore, unde a fost audiat raportul comisiei de anchetă privind situația în sectorul bancar din Moldova a rezultat cu demiterea a doi importanți funcționari.

„În rezultatul discuțiilor, au fost adoptate două hotărâri ale Parlamentului. Prima vizează demiterea viceguvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, responsabil de supravegherea sectorului bancar, Emma Tăbârță. A doua hotărâre vizează demisia președintelui Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Artur Gherman. S-a stabilit un termen de 30 de zile pentru o evaluare obiectivă pentru ca în privința celor care se fac responsabili de gestionarea proastă, cu consecințe atât de grave, să se ia deciziile care se impun”, a declarat liderul fracțiunii PLDM, Vladimir Filat, după ședința Parlamentului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati