Moldcell, Gaburici și evenimentele din 7 aprilie 2009

shadow
Sâmbătă, 14.02.2015 07:57   2571
Chiril Gaburici este noul candidat al Partidului Liberal Democrat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Nominalizarea lui Gaburici deja a provocat o serie de contraverse, iar în biografia sa sunt și unele pete albe

Noul candidat propus de către PLDM pentru funcția de șef al cabinetului de miniștri, Chiril Gaburici, nu este cunoscut în societate și reprezintă o surpriză și pentru o mare parte din specialiști.

Totuși Gaburici a condus timp de patru ani (2008-2012) una dintre cele mai mari companii din țară: Moldcell, al doilea operator de telefonie mobilă din Moldova. Ulterior, din 2012 și până la 30 decembrie 2014 a fost managerul general al companiei Azercell din Azerbaidjan.

Faptul că a condus două mari companii, parte a grupului internațional TeliaSonera, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie din regiune, reprezintă un atu pentru Chiril Gaburici.

O pată albă în biografia candidatului la funcția de premier reprezintă însă modul cum a reacționat el și compania Moldcell la evenimentele tragice din 7 aprilie 2009.

O versiune oferă raportul Comisiei Nagacevschi cu privire la evenimentele din aprilie 2009, la compartimentul "Situația cu ne-funcționarea telefoniei mobile".

Astfel în raport este citat Valeriu Diozu, ex-consilierul Președintelui Republicii Moldova, care susține că la ora 12.00 (7 aprilie 2009 n.r.), "în baza indicațiilor conducerii Republicii Moldova, a solicitat operatorilor de telefonie mobilă să-și suspende serviciile în perimetrul clădirilor Parlamentului și Președinției". Potrivit lui Diozu, măsura a fost întreprinsă, "pentru a împiedica coordonarea acțiunilor între manifestanți".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati