De ce candidatul la postul de ministru al Economiei are două firme Grant Thornton

shadow
Joi, 12.02.2015 05:09   2500
Candidatul Partidului Democrat la funcția de ministru al Economiei, Stephane Christophe Bride, este specialist în audit, are cetățenie franceză și moldovenească și e născut în Senegal.

Stephane Christophe Bride, noul candidat al Partidului Democrat din Moldova, la postul de ministru al Economiei, este de origine franceză, s-a născut la Dakar, Senegal și este căsătorit cu o moldoveancă, Olesea Bride-Kucerovskaia, care este și partener de afaceri.

Are 23 de ani de experiență în audit și consultanță. După aproximativ 8 ani de experiență în Franța și alte state la Ernst and Young (EY) una dintre 4 cele mai mari companii de audit și consultanță din lume (Big 4) a avut o misiune de consultanță destul de îndelungată în Republica Moldova (în anul 1999) pentru un client în Telecomunicații. Cel mai probabil că pentru France Telekom, care a intrat pe piața de telefonie mobilă a Moldovei cu brandul Voxtel, actualul Orange.

În urma acestei misiuni a creat un birou pentru Moldova a acestei companii, iar în anii 2001-2005 este director executiv EY Moldova/Europa de Sud-Est, apoi în anii 2005-2010 este director EY Moldova.
În luna mai 2010, a decis să-și reorientez cariera și se alătură celui de-a 5-a companii de audit din lume, Grant Thornton și să se ocupe de extinderea acestea în Republica Moldova și în România.

Este coproprietar, împreună cu soția la două firme locale: Grant Thornton Audit SRL și Grant Thornton SRL.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Reforme și politica economică  

Advertisement

Oportunitati