Fostul manager al Moldcell a rămas și fără mașină și fără bani

shadow
Duminică, 01.02.2015 06:42   1818
Chiril Gaburici, ex-director al companiei Moldcell nu-și poate recupera automobilul BMW 750 Li pe care l-a cumpărat în leasing încă în anul 2011. Mașina în valoare de 42.477,47 de euro se aflu sub sechestru.

La finele anului 2013-începutul anului 2014 mai mulți manageri și oameni de afaceri din Republica Moldova s-au pomenit cu mașinile sechestrate, unele fiind modele scumpe.

Mașinile au fost cumpărate în leasing, iar compania de la care au făcut achiziția este Pro Leasing SRL din Edineț cu fondatori din Panama, iar administrator era un fost angajat al Moldindconbank. La mijlocul anului 2013, Pro Leasing a intrat în insolvabilitate, iar Moldindconbank a pus sechestru pe activele firmei, inclusiv pe automobilele vândute în leasing.

Unul dintre cei care au nimerit în capcana Pro Leasing este Chiril Gaburici, fost manager general la companiile Moldcell și Azercell, care a fost nevoit să se adreseze în instanțe și la CNA pentru a-și recupera averea.

Pe 21 martie 2014, Chiril Gaburici a depus la Curtea de Apel cerere împotriva Pro Leasing privind separarea bunului de masa debitoare. În motivarea cererii se menționează că la 2 noiembrie 2011 a încheiat contractul de leasing financiar, prin care a contractat prin intermediul companiei Pro Leasing, automobilul de model ”BMW 750 Li”, anul producerii 2009, la prețul de 42.477,47 euro care a fost achitat integral".

Faptul achitării integrale a prețului este confirmat prin dispozițiile de plată prezentate instanțelor, iar contractul prevede că în caz de executare integrală și în termen a obligațiilor contractuale, ProLeasing urma să radieze gajul asupra bunului din registre precum și să semneze actul de predare în proprietate a autoturismului, se spune în deciziile instanțelor

Pe 24 iunie 2014 Curtea de Apel Bălți, a admis cererea lui Gaburici, a dispus separarea din masa debitoare a Pro Leasing a automobilului BMW 750 Li și a anulat interdicțiile aplicate.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati