Cel mai bogat rus a vândut activele din Transnistria. Cele de la Chișinău le-a păstrat

shadow
Sâmbătă, 31.01.2015 06:13   2184
Autoritățile separatiste de la Tiraspol au anunțat că au preluat controlul asupra Uzinei Metalurgice de la Râbnița. Fostul proprietar, grupul Metalloinvest controlat de miliardarul rus Alișer Usmanov trece sub tăcere evenimentul.

Pe 30 ianuarie 2015, în ziua când s-au împlinit 30 de ani de la darea în exploatare a Uzinei Metalurgice de la Râbnița, a avut loc ceremonia de transmitere a întreprinderii din proprietate privată în cea a administrației locale.

Actele de transmitere au fost semnate de Nazim Efendiev, directorul comercial al grupului Metalloinvest și Alevtina Slipcenko, șefa așa-zisului minister al economiei de la Tiraspol.

Tranzacția, o simplă formalitate

Aceasta a dat asigurări că întreprinderea va continua să activeze în regim normal, iar cei 2.500 de angajați nu vor rămânea pe drumuri. Despre valoarea tranzacției nu s-a spus nimic. La fel nici despre motivele retragerii grupului Metalloinvest, una dintre cele mai mari companii siderurgice din Rusia, proprietate a miliardarului Alișer Usmanov. Pe pagina web a grupului nu există nicio informație referitor la tranzacție.

Potrivit unor surse retragerea lui Usmanov este o formalitate. Ultimul a anunțat încă în anul 2013 că este gata să vândă Uzina și chiar analiza posibilitatea evacuării în Rusia a utilajelor. La finele lunii mai 2013 Agenția Federală Antimonopol din Rusia a autorizat achiziția pachetului de 98,83% din acțiunile Uzinei Metalurgice de la Râbnița de către firma Grinan Holdings Limited din insulele Virgine Britanice.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati