Companiile lui Plahotniuc, Stati și Lucinschi, lideri în domeniul activității științifice

shadow
Sâmbătă, 17.01.2015 08:22   7967
Biroul Național de Statistică a publicat topul celor mai mari companii din Republica Moldova după cifra de afaceri realiată în anul 2013. Lideri sunt giganții Moldovagaz, Red Union Fenosa, Lukoil-Moldova, Orange-Moldova și Moldtelecom, dar topul conține o serie de surprize.

În anul 2013, cele mai mari companii din Republica Moldova, după cifra de afaceri au fost Moldovagaz, Red Union Fenosa, Lukoil-Moldova, Orange-Moldova și Moldtelecom, arată rezultatele anchetei structurale în întreprinderi, publicate de Biroul Național de Statistică (BNS).

Comparativ cu anul 2012, topul primelor cinci cele mai mari companii a suferit o singură modificare, Chișinău-Gaz fiind înlocuită de Moldtelecom. Totodată Red Union Fenosa a depășit Lukoil după cifra de afaceri.

Datele BNS conțin și câteva surprize. Una dintre acestea apare la categoria "activități profesionale, științifice și tehnice", care anterior nu figura în anchetele BNS. Astfel la acest capitol companiile cu cele mai mari cifre de afaceri sunt din domeniul publicității și extracției petrolului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri  

Advertisement

Oportunitati