Final dramatic pentru una din afacerile milionarului Gabriel Stati

shadow
Duminică, 21.12.2014 06:52   5253
Rețeaua de magazine Piatiorocika s-a închis. Afacerea administrată de compania Stati-Market, parte a grupului StatiHolding, controlat de milionarul Gabriel Stati, a fost preluată de cea mai mare rețea de magazine din țară.

O afacere inițiată patru ani în urmă de milionarul Gabriel Stati a sfârșit cu un eșec. E vorba de rețeaua de magazine Piatiorocika, care s-a închis, iar cele 9 unități comerciale au fost preluate de concurenții de la Linella.

Primul magazin Piatiorocika a fost inaugurat la finele lunii aprilie 2011 în Chișinău, de compania Stati-Market, parte a StatiHolding. Piatiorocika era o franciză acordată pentru 10 ani de către cea mai mare companie de comerț cu amănuntul din Rusia X5 Retail Group - în proprietatea căreia sunt rețelele de comerț Piatiorocika și Perekriostok.

Stati a anunțat planuri mărețe

Partener de afaceri a lui Gabriel Stati era Adlan Şișhanov, milionar rus de origine ingușă, care o perioadă a fost finanțatorul cluburilor de fotbal Dacia și Zimbru Chișinău.

Potrivit Strategia de dezvoltare a rețelei în Republica Moldova prevedea deschiderea primelor 10 magazine până la sfârșitul anului 2010, ca mai apoi sa deschidă cite două magazine Piatiorocika pe lună.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati