În lupta pentru Eurocreditbank s-a înscris unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Moldova

shadow
Joi, 30.10.2014 05:05   1628
Banca Națională a Moldovei anunță că a recepționat o cerere din partea milionarului Emmanuil Grinșpun cu privire la procurarea unei cote substanțiale ce depășește nivelul de 50% din capitalul social al Eurocreditbank.

Eurocreditbank, cea mai mică instituție financiară din Republica Moldova pare să fi trezit interesul mai multor investitori locali și străini. Banca Națională a Moldovei a anunțat că a recepționat o cerere din partea omului de afaceri Emmanuil Grinșpun cu privire la procurarea unei cote substanțiale ce depășește nivelul de 50% din capitalul social al EuroCreditBank.

Anterior o ofertă similiară ar fi făcut și Mahmood Mohammed Shakir Mahmood din Irak, care deține deja 3,81% de acțiunile băncii.

„În baza Legii instituțiilor financiare și a Regulamentului cu privire la deținerea cotelor de participare în capitalul social al băncii, solicitantul trebuia să prezinte la BNM un set de documente. Prin intermediul acestora, achizitorul potențial urmează să demonstreze că soliditatea sa financiară în raport cu achiziția respectivă este adecvată pentru asigurarea unei administrări prudente și sănătoase a băncii”, se menționează într-un comunicat al BNM.

Totodată Banca Națională precizează că nu a început examinarea actelor, deoarece pachetul depus este incomplet. Prin urmare, BNM susține că "nu a eliberat cetățeanului Emmanuil Grinșpun permisiunea de achiziționare a unei cote substanțiale în capitalul social al EuroCreditBank și se va expune pe marginea cererii depuse de Grinșpun în maximum 60 de zile lucrătoare după prezentarea setului complet de documente".

Emmanuil Grinșpun, businessman și președinte al Congresului Evreiesc din Moldova deține cote în circa 20 de companii din țara noastră și este beneficiar efectiv al unui pachet fr 4,5% din capitalul celei mai mari bănci din Moldova prin intermediul firmei Dresfond Invest Limited.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati