Probleme la o companie de asigurări. Are al treilea director într-un an

shadow
Luni, 29.09.2014 08:14   2833
Vitalie Banaru este noul director general la Victoria Asigurări, cea de-a opta companie pe piața de profil din Republica Moldova. Acesta îl va înlocui pe Lilian Barbier care a activat doar jumătate de an în funcție

Compania Victoria Asigurări are un nou director general, Vitalie Banaru, care anterior a activat la cea mai mare firmă de pe piață, Moldasig.

Este al treilea manager în decurs de aproape un an, după plecarea în anul 2013 a lui Octavian Lungu, în funcția de director la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Anterior în această funcție au mai activat Victor Colibaba și Lilian Barbier.

Victoria Asigurări nu explică aceste schimbări frecvente de manageri, dar surse de pe piață spun că se confruntă cu mari probleme și mai mulți specialiști au părăsit compania, care practiv face parte dintr-un cartel cu Moldasig și Asito.

„Dorim o diversificare a portofoliului, dominat în prezent de asigurări auto, în special CASCO, revizuirea tarifelor practicate, dar și dezvoltarea vânzărilor prin intermediul parteneriatelor cu băncile”, a declarat, pentru 1asig.ro, Vitalie Banaru.

Advertisement

Acesta a punctat că un alt obiectiv important este și dezvoltarea în teritoriu a afacerilor, prin agenții proprii, ținând cont de faptul că rata daunei este mai scăzută în afara capitalei.

„În prezent, vânzările noastre se realizează în mare prin intermediul brokerilor. Pentru municipiul Chișinău vom menține această strategie, iar pentru restul țării vom dezvolta propriile rețele de vânzare. De asemenea, trebuie să aducem compania pe profit, iar acesta este unul dintre target-urile primordiale”, a adăugat noul director al Victoria Asigurări.

Compania a încheiat primul semestru din acest an cu subscrieri de 26,9 milioane lei, și cu un profit de 1,2 milioane de lei în creștere. În aceeași perioadă a anului 2013 Victoria Asigurări a avut subscrieri de 17,7 milioane de lei și pierderi de două milioane de lei.

La finele anului trecut acționar majoritar al companiei era firma Generashon Financial BV din Olanda (81,7%), care deținea și pachetul de control la Victoriabank. Un pachet de 7,5% deținea Victoriabank, 7,4% Calea Ferată din Moldova și 1,6% Banca Socială.Cine sunt actualii proprietari compania nu dezvăluie.Oportunitati