Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Probleme financiare la Banca de Economii. Nu poate returna 93 de milioane de lei

1
 • Banca de Economii şi-a anunţat intenţia de a cumpăra altă bancă
  Foto: adevarul.ro/moldova
Luni, 15.09.2014 17:12   1065
Victoriabank nu poate recupera de la Banca de Economii, 93 de milioane de lei, depuse sub formă de depozit la începutul acestui an, a anunțat Victor Ţurcan, președintele Consiliului de Administrație. Banca de Economii califică drept false aceste informații

Victoriabank nu poate recupera de la Banca de Economii banii depuși sub formă de depozit, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă Victor Ţurcan, președintele Consiliului de Administrație.

"La începutul acestui an, pe 21 și 23 ianuarie la Banca de Economii au fost plasate două depozite în valoare de 100 milioane lei fiecare cu o dobândă de 8%, Banii urmau să fie returnați la 21 și 23 mai. Din cele 200 milioane de lei au fost întoarse doar 107 milioane de lei", a declarat Victor Ţurcanu.

Președintele Consiliului de Administrație de la Victoriabank susține că Banca de Economii a solicitat să fie prelungită perioada de depozitare a banilor pentru că s-ar confrunta cu anumite probleme.

"Plasarea acestui depozit trebuia coordonată cu Consiliul de Administrație al Victoriabank, pe când acesta nici nu era la curent cu acțiunile președintelui Victoriabank.

După ce în luna iulie s-a aflat de depozitul care nu a fost restituit de Banca de Economii, Consiliul de Administrație a solicitat Nataliei Politov-Cangaș ca acești bani să fie restituiți în termen de 10 zile. Decizia consiliului a fost însă ignorată de președintele Victoriabank, care chiar a solicitat ca Banca de Economii să nu achite penalități pentru nerestituirea depozitului", a afirmat Victor Ţurcanu. 

Totodată pentru data de 19 septembrie Judecătoria Centru urmează să examineze cauza intentată de Victoriabank contra Băncii de Economii pentru returnarea depozitului.

Administrația Băncii de Economii inițial a refuzat să comenteze situația, iar apoi a difuzat un comunicat în care susține că acestea ar fi informații false.

"Aceste informații nu au la bază date reale, fiind vehiculate cu rea credință și cu scopul evident de a afecta imaginea Băncii de Economii. Atenționăm persoanele care răspândesc astfel de informații că poartă răspundere legală directă pentru eventualele prejudicii pe care le-ar putea provoca băncii și clienților ei. În acest sens, vom sesiza instituțiile de drept pentru a demara investigații și a da calificativele legale acestor încercări de denigrare a instituției financiare", se precizează într-un comunicat de presă al Băncii.

În același timp anterior Ilan Shor, președintele Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, a declarat că instituția deține suficienți bani pentru a cumpăra Unibank.

Despre procesul intentat de Victoriabank citiți aiciprint Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Litigii comerciale  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close