Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Palatul Republicii pe 15 decembrie are loc Vernisajul Vinului - ”Visul unei nopți de iarnă”.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Probleme financiare la Banca de Economii. Nu poate returna 93 de milioane de lei

1
 • Banca de Economii şi-a anunţat intenţia de a cumpăra altă bancă
  Foto: adevarul.ro/moldova
Luni, 15.09.2014 17:12   918
Victoriabank nu poate recupera de la Banca de Economii, 93 de milioane de lei, depuse sub formă de depozit la începutul acestui an, a anunțat Victor Ţurcan, președintele Consiliului de Administrație. Banca de Economii califică drept false aceste informații

Victoriabank nu poate recupera de la Banca de Economii banii depuși sub formă de depozit, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă Victor Ţurcan, președintele Consiliului de Administrație.

"La începutul acestui an, pe 21 și 23 ianuarie la Banca de Economii au fost plasate două depozite în valoare de 100 milioane lei fiecare cu o dobândă de 8%, Banii urmau să fie returnați la 21 și 23 mai. Din cele 200 milioane de lei au fost întoarse doar 107 milioane de lei", a declarat Victor Ţurcanu.

Președintele Consiliului de Administrație de la Victoriabank susține că Banca de Economii a solicitat să fie prelungită perioada de depozitare a banilor pentru că s-ar confrunta cu anumite probleme.

"Plasarea acestui depozit trebuia coordonată cu Consiliul de Administrație al Victoriabank, pe când acesta nici nu era la curent cu acțiunile președintelui Victoriabank.

După ce în luna iulie s-a aflat de depozitul care nu a fost restituit de Banca de Economii, Consiliul de Administrație a solicitat Nataliei Politov-Cangaș ca acești bani să fie restituiți în termen de 10 zile. Decizia consiliului a fost însă ignorată de președintele Victoriabank, care chiar a solicitat ca Banca de Economii să nu achite penalități pentru nerestituirea depozitului", a afirmat Victor Ţurcanu. 

Totodată pentru data de 19 septembrie Judecătoria Centru urmează să examineze cauza intentată de Victoriabank contra Băncii de Economii pentru returnarea depozitului.

Administrația Băncii de Economii inițial a refuzat să comenteze situația, iar apoi a difuzat un comunicat în care susține că acestea ar fi informații false.

"Aceste informații nu au la bază date reale, fiind vehiculate cu rea credință și cu scopul evident de a afecta imaginea Băncii de Economii. Atenționăm persoanele care răspândesc astfel de informații că poartă răspundere legală directă pentru eventualele prejudicii pe care le-ar putea provoca băncii și clienților ei. În acest sens, vom sesiza instituțiile de drept pentru a demara investigații și a da calificativele legale acestor încercări de denigrare a instituției financiare", se precizează într-un comunicat de presă al Băncii.

În același timp anterior Ilan Shor, președintele Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, a declarat că instituția deține suficienți bani pentru a cumpăra Unibank.

Despre procesul intentat de Victoriabank citiți aici


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Litigii comerciale  
03 Decembrie 2017 Joburi
25 Noiembrie 2017 Joburi
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close