Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Unul din șefii gigantului Gazprom vine la Chișinău

1
 • Valeri Golubev alături de Dmitri Rogozin în aprilie 2012 la întâlinirea cu premierul de atunci Vlad Filat
  Foto: gov.md
Marţi, 02.09.2014 03:44   834
O delegație importantă a gigantului rus Gazprom vine la Chișinău pentru a participa joi la manifestațile prilejuite de aniversarea a 15 ani de la fondarea Moldovagaz.

O delegație a Gazprom, în frunte cu Valeri Golubev, vice-președintele companiei, este așteptată să vină la Chișinău pentru a participa, joi 4 septembrie, la ceremoniile dedicate aniversării a 15 ani de la fondarea întreprinderii mixte moldo-ruse Moldovagaz.

Adminisitrația întreprinderii nu a oferit deocamdată nici o informație referitor la programul manifestațiilor.

Potrivit unor surse din cadrul Guvernului a fost invitat și Alexei Miller, președintele Gazprom, "dar în contextul actual politic și geopolitic este puțin probabil ca acesta să dea curs invitației".

Aceleași surse susțin că Valeri Golubev vine pentru că este președintele Consiliului de Observatori al Moldovagaz și nu a fost de aproape doi ani la Chișinău.

Vizita conducerii Gazprom a fost confirmată și de vicepremierul și ministrul Economiei Andrian Candu. Acesta a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că în timpul acestei vizite va discuta despre semnarea unui nou contract de import a gazelor.

"Voi avea o discuție cu ei aici, la Chișinău, ulterior când plec la Moscova, neapărat trebuie începute discuțiile ori în privința prelungirii, ori semnării unui nou acord, este vorba despre menținerea acelor metode de calcul sau să revenim la alte metode de calcul", a afirmat Andrian Candu.

Întreprinderea mixtă moldo-rusă Moldovagaz are un capital social de 290,6 milioane de dolari și a fost creată în anul 1999, prin reorganizarea concernului de stat Moldova-Gaz în societate pe acțiuni.

În contul unor datorii de circa 145 de milioane de dolari pe care le avea Moldova la plata gazelor, Gazprom a primit o cotă de 50%, alte 35,53% Republicii Moldova, 13,44%, administrației de la Tiraspol, iar 1,23% aparțin unor acționarilor persoane fizice.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Energetica și industria  
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close