Asfaltul e de vină! Ce spune șefa companiei care potrivit ASD a reparat necalitativ un drum

shadow
Marţi, 07.12.2021 05:26   1127
Un segment din drumul R20 Orhei – Rezina – Rîbnița din localitatea Step Soci, raionul Orhei, a fost reparat necalitativ, respectiv Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) nu a recepționat lucrările executate necorespunzător de către Staci Grup SRL. Reprezentanții companiei spun că nu e vina lor.

„În urma verificării lucrărilor de asfaltare executate pe drumul R20 Orhei – Rezina – Rîbnița, din localitatea Step Soci, raionul Orhei, a fost identificat că acestea nu corespundeau normelor de calitate și antreprenorului i-a fost solicitat să remedieze neconformitățile”, se arată într-un comunicat al ASD.

Totodată, ASD susține că, pe parcursul anului 2021, a atenționat repetat compania Staci Grup SRL „despre necesitatea de a finaliza lucrările contractuale finanțate din fondul rutier, însă antreprenorul nu a intervenit nici într-un mod”.

„Prin neexecutarea obligațiilor sale contractuale, agentul economic creează disconfort la trafic, pune în pericol siguranța rutieră și cauzează situații de accident pe tronsonul de drum R20”, potrivit instituției.

Administrația de Stat a Drumurilor mai spune că întreprinde toate acțiunile legale, necesare pentru ca antreprenorul să-și onoreze obligațiunile stipulate în contract, „inclusiv prin aplicarea penalităților de întârziere, reținerea garanției de bună execuție și înaintarea propunerii privind introducerea Staci Grup SRL în lista de interdicții a operatorilor economici”.

Advertisement

Ecaterina Pelivan, administratoarea și proprietara companiei, a declarat pentru Mold-Street.com că informația nu ar fi tocmai corectă și că de vină ar fi producătorul de asfalt.

„Noi am efectuat lucrările calitativ. De vină este producătorul care ne-a livrat asfaltul. Nu vreau să dau mai multe detalii. Este o problemă ce urmează a fi soluționată între noi, Administrația de stat a Drumurilor și această companie”, a declarat Ecaterina Pelivan.

Staci Grup SRL este o companie relativ mică pe piața lucrărilor de construcții. Potrivit rapoartelor sale, în anii 2017-2019, cifra medie de afaceri a fost de aproape 10 milioane lei pe an, ca în 2020 să crească brusc la 57,5 mililoane lei.

Datele statistice publice arată că firma are doar 3-5 angajați, dar în documentele de participare la licitații numărul indicat ajunge la 40. Administratoarea companiei a explicat diferența prin faptul că mulți sunt angajați temporar, iar la statistică sunt indicați doar cei cu contracte de muncă valabile.

Anul trecut compania a câștigat licitații, pentru efectuarea de lucrări de reparație a drumurilor sau a unor clădiri, în valoare mai mare de 70 de milioane lei.

În acest an numărul și valoarea contractelor a scăzut semnificativ, la ceva mai mult de 22 milioane lei. De regulă, contractele sunt câștigate în asociere cu alte companii.



Oportunitati