Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 25 aprilie – 1 mai 2021

shadow
Duminică, 02.05.2021 06:07   143
• Banca Mondială va finanța vaccinarea a 30% din populația Moldovei. • Moldova obligată să achite unei corporații austriece peste 8,4 milioane de euro. • Din cauza judecătorilor, Moldova trebuie să plătească alte despăgubiri de 2 milioane euro. • Cel mai mare și costisitor proiect de interconectare energetică este tergiversat.

Banca Mondială va susține Republica Moldova în asigurarea accesibilă și echitabilă a populației cu vaccinuri împotriva COVID-19. Banca Mondială va finanța vaccinarea a 30% din populația Moldovei.

***

Întreprinderea de stat Administrația de Stat a Drumurilor a pierdut litigiul cu Strabag AG. Moldova obligată să achite unei corporații austriece peste 8,4 milioane de euro.

***

Până pe 30 iunie 2021 ar urma să se desfășoare concursul pentru eliberarea licenţelor pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio. Câţi bani vrea să câştige statul din vânzarea licenţelor de telefonie.

***

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Republica Moldova să plătească despăgubiri Fabricii de Zahăr din Ghindești SA.

Advertisement

Din cauza judecătorilor, Moldova trebuie să plătească alte despăgubiri de 2 milioane euro.

***

Președintele Maia Sandu a solicitat explicații în legătură cu tergiversarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. Cel mai mare și costisitor proiect de interconectare energetică este tergiversat.

***

Prețul la imobile va înregistra o ușoară creștere, prognozează expertul Veaceslav Ioniță. Estimările unor companii imobiliare sunt mai rezervate. Se vor scumpi locuințele și vor fi bătute toate recordurile pe piața imobiliară.

***

A devenit obligatorie reabilitarea drumurilor cu utilizarea materialelor de construcție (asfalt) în conformitate cu normativele europene. Asfaltul european a blocat reabilitarea drumurilor din Moldova.

***

ANRE a sesizat Consiliul Concurenței și a demarat procedurile pentru sancționarea companiilor ce au admis încălcarea cadrului legal. Blocaj pe piața de energie electrică: ANRE a solicitat ajutor de la Comunitatea Energetică.

***
Teme:

Oportunitati