Vaja Jhashi se împrumută cu 400 milioane de dolari. Ce va face cu banii

shadow
Vineri, 30.04.2021 09:07   1387
Pe 14 aprilie, Trans-Oil Group, controlat de Vaja Jhashi, a reușit să revină pe piețele internaționale de capital, cu o nouă emisiune de 400 milioane de dolari, cu scadenţa în anul 2026.

Tranzacția este prezentată de grup ca un punct de referință pentru plasamentele de tip Eurobond, în regiunea Europei Centrale și de Est, și cea mai mare ofertă din Republica Moldova, în condițiile în care Trans-Oil continuă să fie singurul emitent din țara noastră, după tranzacția inițială din 2019.

Cerere mare de eurobonduri 

"Noua emisiune de eurobonduri a generat o cerere semnificativă din partea investitorilor instituţionali internaţionali, cu un registru de comenzi care a totalizat peste 1,5 miliarde dolari chiar în perioada de bookbuilding. Ampla diversificare a cererii din partea investitorilor a fost evidenţiată prin participarea activă a unor administratori de active şi fonduri din Europa continentală, SUA, Elveţia şi Marea Britanie, care au primit alocări de  27, 26, 25 și respectiv 19% în registrul final, restul mergând spre investitori din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Asia", potrivit unui comunicat al grupului. 

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 26%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Agricultura și vinificația   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati