Cum 10 TIR-uri cu ţigări de circa 30 milioane euro, au dispărut în vama Albiţa/Leuşeni

shadow
Duminică, 18.04.2021 06:16   8636
Zece camioane umplute cu țigări, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, destinate Republicii Moldova au dispărut în punctul de frontieră din Albița/jud.Vaslui, unde trebuiau să treacă controlul vamal şi de frontieră, relatează Radio Europa Liberă România.

Camioanele au intrat în România în perioada aprilie - august 2020, dar până în martie 2021, când Europa Liberă a început să ceară detalii, niciun oficial din conducerea Direcției Generale a Vămilor sau a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din România și nici măcar unul dintre cei doi miniștri de Finanțe din perioada aprilie 2020 - aprilie 2021 nu fuseseră anunțați de acest caz de contrabandă.

În perioada iunie 2020 - decembrie 2020, ministrul de Finanțe a fost actualul premier român, Florin Cîțu.

Ţigări în valoare de 30 milioane euro

Potrivit postului Europa Liberă, e vorba de circa 140 de tone de produse din tutun în valoare de cel puțin 30 de milioane de euro.

Totul a pornit din 17 aprilie 2020, când în documentele Direcției Generale a Vămilor a apărut un transport efectuat de firma OOO H.Essers RU (în registrul comercial din Rusia  - OOO "Kh.ESSERS RUS"), societate înregistrată în regiunea Kaliningrad din Rusia și în Lituania și care se prezintă ca filiala rusă a companiei de transport belgiene H.Essers.

Direcția Generală a Vămilor a refuzat, timp de mai multe zile, să ofere orice informație legată de acest transport și de alte nouă asemănătoare.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Comerț extern și datoriile   Corupția  

Advertisement

Oportunitati