Cine dictează cursul de schimb al leului moldovenesc

shadow
Marţi, 13.04.2021 06:02   767
Cele mai importante rețele de case de schimb valutar din Chișinău - cu excepția celor care aparțin băncilor - afișează frecvent rate de schimb identice la euro și dolarul american.

Pentru a afla dacă este o coincidență sau este vorba despre o înțelegere de cartel, ori proprietarii caselor gândesc la fel, Mold-Street.com a apelat la Consiliul Concurenței, experți economici, dar și managerii caselor vizate.

Centrul Chișinăului este locul în care sunt concentrate cele mai multe case de schimb valutar. Bulevardul Ştefan cel Mare, dar şi zona Pieței Centrale, sunt împânzite cu panouri ale schimburilor valutare, care ar trebui să atragă prin oferte mai bune decât concurenții.

Doar că după mai multe zile de observații, într-un final ne prindem că nu există nicio diferență. Or, practic în permanență cursul este identic peste tot, bănuț în bănuț.

Consiliul Concurenţei: nu-i cartel, e „adaptare inteligentă”

Funcţonarii de la Consiliul Concurenţei au declarat pentru Mold-Street.com că nu au observat faptul că rata de schimb este identică practic peste tot. După ce le-am prezentat probe, în câteva zile autoritatea a venit cu o explicaţie.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 17%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati