[VIDEO] BMW va lansa un SUV care cântă, ajutat de compozitorul coloanei sonore din ”Gladiator”

shadow
Marţi, 06.04.2021 08:01   373
Bayerische Motoren Werke GmbH, producătorul autovehiculelor sub marca BMW, va lansa în anul curent un SUV exclusiv electric, care va surprinde viitorii proprietari prin simfoniile pe care le va interpreta motorul.

În acest sens, concernul german colaborează cu compozitorul Hans Zimmer, autorul coloanelor sonore pentru o serie de blockbustere hollywoodiene, printre ele fiind ”Gladiator”, ”Interstellar”, ”Codul Da Vinci”, ”Cavalerul Negru”, ”The Rock”, ”Prințul Egiptului” și ”Pirații Caraibelor”. 

Efecte audio muzicale

Reprezentanții companiei au declarat pentru presă că producătorul a schimbat radical abordarea față de modul cum sunt fabricate motoarele și au decis să le programeze astfel încât - în locul sunetelor monotone - să genereze melodii electronice interactive. 

Astfel de motoare sunt în prezent montate în modelul iX, care literalmente va compune piese proprii ”din mers”, în dependență de acțiunile conducătorului auto, performanța mașinii, viteza de deplasare, mediul în care se află (pădure, câmpie, regiune montană), condițiile climatice (vânt, ploaie, zăpadă, arșiță) și starea drumului. 

Sunetele muzicale vor fi redate prin 24 de difuzoare din interiorul vehiculului, unele fiind montate în scaunul șoferului, pentru a crea o senzație de ”comunicare” cu inteligența artificială a SUV-ului. 

”Imaginați-vă că sunteți în largul mării și auziți cum vântul vă umple pânzele. Practic simțiți cum vântul mângâie corpul mașinii. Dacă accelerați, crește și volumul sunetului”, a declarat pentru publicația Dezeen șeful secției de design a concernului, Domagoj Dukec. 

Biroul condus de Dukec a elaborat un aspect futuristic al interiorului mașinii, care seamănă mai mult cu cabina piloților unei aeronave (inclusiv datorită volanului hexaonal) sau camera unui hotel de lux (grație scaunelor extra comode și panoului de bord în formă de televizor curbat), decât cu un interior clasic. 

Specificații tehnice

Producția noului model va fi asigurată de uzina Dingolfing din Bavaria, sudul Germaniei, și va începe în vara care vine.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Tehnologii informaționale   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati