[VIDEO] Socialiștii, fracțiunea Șor și grupul Pro Moldova au părăsit sala de ședințe

shadow
Joi, 25.03.2021 10:32   657
Echipa candidatului la funcția de prim-ministru Igor Grosu nu a acumulat numărul de voturi pentru a fi investită la guvernare, după ce trei forțe politice din Parlament au părăsit sala de ședințe.

Fracțiunile PSRM, Partidul Șor și grupul Pro Moldova au refuzat să participe vineri, 25 martie 2021, la vot, lipsind legislativul de cvorum, în semn de protest împotriva „formalismului și atitudinii neserioase” a președintelui Maia Sandu în procesul de negocieri privind identificarea candidatului la funcția de premier și formarea unui nou guvern. 

Vlad Bătrâncea de la PSRM, Marina Tauber de la Șor, și Andrian Candu de la Pro Moldova s-au referit la procedura de audiere a programului de guvernare drept „circ politic, show de prost gust, cinism și fățărnicie.”

După ce majoritatea deputaților au părăsit sala de ședințe, speakerul Zinaida Grecianîi a constatat prezența a doar 43 de deputați.

Advertisement

Ea a întrerupt ședința pentru o oră, după care vor fi examinate alte subiecte de pe ordinea de zi.  

Votarea la subiectul investirii guvernului Grosu a eșuat. Potrivit legislației, președintele Republicii Moldova este în drept să declanșeze alegeri anticipate în cazul în care legislativul este incapabil să aleagă cabinetul de miniștri după două încercări. 

Continuarea ședinței Parlamentului poate fi urmărită pe situl mold-street.com, grație Privesc.eu. Oportunitati