Ernst & Young a lansat campania de recrutare a talentelor tinere din România și Republica Moldova

shadow
Luni, 22.03.2021 07:00   666
Compania multinațională de servicii profesionale Ernst & Young Global Limited a anunțat începutul campaniei de recrutare a juniorilor EY Express pentru birourile sale în România și Republica Moldova.

În total vor fi angajați peste 100 de studenți și absolvenți pentru birourile din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Chișinău, care se vor alătura echipei începând cu luna septembrie 2021.

Compania a menționat că este în căutarea studenților din ciclul universitar și de masterat, absolvenți din domeniile economic, juridic și tehnic.

„Experiența de muncă anterioară nu este o cerință, profilul căutat de EY este acela al unei persoane curioase, atentă la detalii, dornică să învețe și să își dezvolte aptitudinile an după an, sociabilă și ușor adaptabilă la munca în echipă,” a notat EY România & Moldova.

Ajunsă la a patra ediție, campania EY Express se derulează în perioada martie – iunie 2021, exclusiv în mediul online, și cuprinde patru etape de selecție (întâlniri de grup, etapa de testare online, evaluarea competențelor într-un centru de evaluare, interviurile). 

Potrivit datelor din surse deschise, societatea EY Advisory Services SRL din Chișinău, care este deținută 100% de Ernst & Young, a raportat pentru anul 2019 un rulaj de 652.000 lei și profit de 515.000 lei.

Advertisement

Auditor la BEM

Ernst & Young este una dintre firmele invitate de Guvernul de la Chișinău în anul 2015 să participe la concursul privind atribuirea contractului pentru investigarea fraudei bancare care a rezultat în devalizarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, concurs câștigat de compania americană Kroll. 

Ernst & Young însă a participat la auditul rapoartelor financiare ale BEM în perioada 2004-2014, adică până în anul când Banca de Economii a falimentat. 

În anul 2020 Ernst & Young a fost prinsă în scandalul legat de prăbușirea companiei germane de plăți online Wiredcard, căreia i-a prestat timp de mulți ani servicii de audit. Publicația Financial Times, care a investigat cazul, a acuzat auditorul de „malpraxis” pentru faptul că nu a raportat problemele financiare cu care se confrunta clientul.

Ernst & Young Global Limited, cu sediul la Londra, este unul dintre cei cinci jucători mondiali pe piața de consultanță fiscală, audit și contabilitate (celelalte sunt Kroll, Deloitte, KPMG și PricewaterhouseCoopers). Compania are peste 700 de birouri în 150 de țări.

Citiți și: 

Compania implicată în evaziunea fiscală de circa 220 milioane lei conectată la un bancher rusOportunitati