Socialiștii înaintează un nou candidat la funcția de prim-ministru

shadow
Joi, 18.03.2021 13:07   472
Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) a anunțat în ședința plenară a Parlamentului că a identificat un nou candidat la postul de premier, în locul Marianei Durleșteanu, care s-a retras din cursă acum câteva zile.

Este vorba despre Vladimir Golovatiuc, care în prezent ocupă funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Declarația de susținere a candidaturii lui Golovatiuc a fost semnată de 53 de deputați ai majorității parlamentare formate din PSRM și Platforma Pentru Moldova. 

Noua majoritate, potrivit socialiștilor, a invitat-o pe președintele Republicii Moldova Maia Sandu la consultări în chestiunea desemnării viitorului premier. 

Amintim că la 16 martie 2021 Maia Sandu l-a propus oficial pe Igor Grosu, liderul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, la funcția de premier, la câteva ore după retragerea Marianei Durleșteanu din cursă și consultații cu toate fracțiunile parlamentare. 

Potrivit biografiei publicate pe pagina oficială a PSRM, Golovatiuc de profesie este economist și cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o în domeniile bancar și academic.

Advertisement

A activat în cadrul Băncii Naționale a Moldovei și a condus pentru o scurtă perioadă Biroul Național de Statistică.

Socialiștii au solicitat între timp Curții Constituționale să anuleze decretul președintelui privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat. Curtea Constituțională urmează să se întrunească vineri, 19 martie, pe acest subiect. 

Termenul-limită pentru numirea noului executiv este 23 martie. Oportunitati