Salariu de $33.000 la 8 ani, într-o industrie de 120 de miliarde

shadow
Joi, 11.03.2021 09:06   749
Pe piață a apărut o nouă profesie - gamer profesionist la jocuri online, iar angajările în acest domeniu se fac la vârste timpuri și contra unor sume importante, dacă salariatul demonstrează abilități bune și gândire strategică.

Este cazul lui Joseph Deen, un băiat din statul american California, care va beneficia de un contract în valoare de $33.000 lunar de la echipa Team33, pentru a participa alături de membrii acesteia la competițiile locale și regionale eSports pentru profesioniști - o formă de competiție sportivă multi-player în cadrul jocurilor video Fortnite. 

Deen a început să joace Fortnite la vârsta de 4 ani, fiind unul dintre cei circa 350 de milioane de jucători în toată lumea. Până la Deen, titlul de cel mai tânăr jucător profesionist a fost deținut de Kyle Jackson, care la vârsta de 13 ani a semnat în anul 2018 un contract similar cu echipa TeamSecret.  

Multimilionar la 13 ani 

Advertisement

 

Deși are permis să joace cu echipa de jucători adulți, de la care primește deja un salariu de 5 cifre, Deen nu va putea participa la competiții internaționale gen Cupa Mondială Fortnite decât după ce va împlini 13 ani, comunică BBC. Aceasta este vârsta minimă pentru a intra în lumea mare a competițiilor Fortnite, potrivit regulamentului elaborat de dezvoltatorul jocului Epic Games. 

În anul 2019, de exemplu, câștigătorul turneului global la Fortnite a fost adolescentul de 16 ani Kyle "Bugha" Giersdorf. 

Membrii echipei Team33 sunt încrezuți că în 5 ani puștiul va deveni și mai bun, astfel încât investiția va fi pe deplin justificată. Când Joseph va începe să participe la turnee internaționale, el va avea în cont peste 3,9 milioane de dolari. 

Faptul că este un jucător bun încă nu înseamnă că Deen petrece toată ziua în fața calculatorului - părinții îl limitează în continuare la 2-3 ore pe zi, cu timp extins în weekend. Potrivit mamei, abilitățile de joc s-au dezvoltat datorită lecțiilor de pian, pe care Deen le-a urmat anterior. 

O piață enormă

Counter Strike, MineCraft, StarCraft, League of Legends sunt doar câteva dintre jocurile populare cu milioane de jucători permanenți, competiții reale și bugete de miliarde. 

Industria jocurilor online este una dintre cele mai inovative și cu cel mai înalt ritm de dezvoltare, având în spate corporații cu renume - Google, Microsoft, Apple, Nintendo, Sony, Unisoft, Epic Games, Gameloft, Zynga, etc. 

Cel puțin 2 miliarde de oameni joacă online permanent sau ocazional de pe mobil, tabletă sau desktop, potrivit portaului economic BusinessInsider, care citează calculele Microsoft. 

În prezent piața jocurilor online este estimată la 120 de miliarde de dolari SUA, iar experții prezic o creștere a veniturilor până la 196 de miliarde deja către anul 2022. Oportunitati