Un Bitcoin costă cât un apartament cu 3 camere în Chișinău

shadow
Luni, 08.03.2021 16:43   797
Capitalizarea pieței cripto-valutelor a ajuns sub 1,550 de miliarde de dolari după explozia prețului la Bitcoin.

După o creștere lentă pe parcursul ultimilor 4 luni, prețul Bitcoin a crescut cu $3,000 într-o singură zi de weekend, depășind bariera psihologică de $50,000. După închiderea tranzacțiilor cotația Bitcoin-ului s-a oprit la 50,800 USD pentru o singură monedă - acesta fiind și prețul mediu la apartamentele cu 3 camere în Chișinău cu suprafața până la 70-76 m2. 

Chiar dacă pe parcursul zilei prețul a fluctuat, capitalizarea pieței cripto-valutelor oricum s-a majorat cu 100 de miliarde de dolari SUA. 

Concomitent, timp de 24 de ore a crescut și prețul cripto-monedei rivale Ethereum, cu 6%, până la aproape $1,700. 

Potrivit siturilor specializate pe tematica cripto, traversarea pragului reprezintă un semnal clar că Bitcoin se bucură de popularitate printre investitori și există perspective ca prețul să crească în continuare, următorul prag fiind de $52,000.

Advertisement

Având în vedere corelația ridicată a cripto-monedei cu piețele bursiere din SUA, trebuie de menționat că această creștere a prețului la Bitcoin s-a produs în weekend - când piețele globale sunt închise pentru tranzacționare. Investitorii încearcă să intuiască cum se vor deschide contractele futures în special la Bursa din New York. 

Bitcoin si Ethereum nu sunt singurele cripto-valute care au crescut în valoare. UNI, o altă cripto-monedă, a adăugat 7%, Polkadot 1%, Litecoin 1,5% și Chainlink 3%.

În schimb, Cardano, Binance Coin și Ripple au înregistrat scăderi minore, iar Terra, ZKSwap, Fantom și PancakeSwap au pierdut din valoare 8%, 8%, 5%, și 5%, respectiv. 

Surse: Forbes.com, Bitstamp.com, Cryptopotato.com, Investing.com. Oportunitati