O companie aeriană din Moldova deschide bază operațională pe Aeroportul Internațional din Cluj

shadow
Marţi, 23.02.2021 14:51   582
Compania aeriană HiSky din Republica Moldova anunță că își deschide bază operațională pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" din Cluj, România.

Compania aeriană va opera zboruri regulate directe către Dublin (Irlanda) și către Lisabona (Portugalia), ultima fiind o destinație operată în premieră pe Aeroportul Internațional Cluj.

În afară de cursele regulate, HiSky va opera și zboruri charter turistice, având deja mai multe parteneriate agreate în acest sens.

„Am decis să deschidem baza operațională la Cluj pentru că există cerere, inclusiv din partea agenților comerciali locali. Vom opera atât curse regulate cât și curse charter, iar noua abordare cu care venim în fața pasagerilor ne face să credem că vom reuși să-i fidelizăm pe toți cei care vor ajunge la bordul aeronavelor noastre", a declarat Iulian Scorpan, director general HiSky.

Advertisement

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj, a salutat decizia companie din Chișinău.

„Având în vedere criza fără precedent generată de pandemia SARS-CoV2, sunt îmbucurătoare veștile privind un nou operator aerian care anunță bazarea unei aeronave la Cluj și deschide noi zboruri... Zborurile regulate spre Lisabona vor fi operate în premieră de pe Aeroportul Internațional Cluj și vor stabili noi legături comerciale și turistice între aceste regiuni", a precizat managerul aeroportului din Cluj

Zborurile spre Lisabona vor începe din data de 25 aprilie și vor avea loc în fiecare zi de miercuri și duminică. Prețul biletelor începe de la 54 de euro. Zborurile spre Dublin vor începe din data de 22 aprilie și vor avea loc în zilele de luni și joi. Prețul biletelor începe de la 49 de euro.

Compania HiSky s-a lansat pe piața avia în luna februarie 2020 și, în prezent, operează zboruri din și spre aeroporturile din Cluj, Iași și Chișinău. 

HiSky SRL a fost fondată de Iulian Scorpan, exdirector la Air Moldova. Al doilea asociat este Victor Sula, fost director financiar al Air Moldova.Oportunitati