Şi fără bancă și fără bani: Oleg Voronin continuă războiul în instanțe contra BNM

shadow
Marţi, 23.02.2021 07:10   1915
Oleg Voronin, feciorul fostului președinte al Republicii Moldova, continuă lupta în instanțe contra Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pentru a anula decizia de acum doi ani, în urma căreia a rămas fără acțiunile de la Fincombank.

La finele lunii ianuarie 2021, Curtea de Apel Chișinău a decis să anuleze încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, din 5 august 2020, la cererea de chemare în judecată înaintată de Oleg Voronin către BNM, persoana terță Fincombank cu privire la anularea Hotărârii BNM nr.15 din 11 ianuarie 2019.

Lipsit de posibilitatea de a se expune 

Potrivit deciziei Curții de Apel, cauza a fost remisă spre rejudecare, în aceiași instanță, în același complet de judecată. 

Instanța de apel a constatat că prima instanță „a ajuns la o concluzie pripită de a declara acțiunea inadmisibilă în temeiul art.207 alin.(2) lit.d) Codul administrativ”.

„Or, înainte de a invoca că reclamantul nu a respectat termenul de sesizare a instanței de judecată cu o acțiune în contencios administrativ, prima instanța, prin prisma prevederilor art.219 Cod administrativ urma să depună eforturi pentru înlăturarea greșelilor de formă, explicarea cererilor neclare, depunerea corectă a cererilor, prin explicarea reclamantului a prevederilor Legii care reglementează termenele de înaintare a acțiunii în contencios administrativ”, se arată în decizie.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Litigii comerciale   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati