[VIDEO] Confort termic ridicat la costuri mici, cu Încălzire Centralizată Autonomă

shadow
Vineri, 19.02.2021 11:29   625
Conectare / deconectare individuală pentru fiecare apartament, reglarea temperaturii în funcție de necesitate, cheltuieli de două ori mai puține pentru încălzire și mai mult confort termic.

Sunt avantajele obținute de locuitorii blocului locativ din str. Mihail Sadoveanu, 2/5, din sect. Ciocana al Capitalei, după ce au beneficiat de modernizarea sistemului de termoficare și au fost conectați la Încălzire Centralizată Autonomă.

„Dacă la noi sunt 16 etaje, cum noi suntem mai bătrâni, suportam când era mai frig. El trebuie sa se ducă în subsol și să închidă. Mie îmi plăcea, că era pentru mine economie, dar pentru cei care au copii mici, invers, trebuie să dea căldură”, a menționat Efrosinia Doba, locatară.

Odată cu trecerea la Încălzire Centralizată Autonomă toate neînțelegerile dintre locatari, legate de sistemul de încălzire din bloc au dispărut. 

„Vedeți, instalația este nouă, perfecta, modernă.

Advertisement

Contoarele sunt instalate în coridor, iar fiecare persoană are acces, ca să-și închidă sau să își deschidă, de reglat își reglează din apartamente”, a declarat Ștefan Belostecinic, administratorul blocului.

„De când aven noul sistem autonom de încălzire achităm în jumătate. Dacă înainte ne venea 1000, 1100, 900 lei, acum ne vine 500 lei. Pentru luna decembrie ne-a venit 500 lei. Și cei care au câte trei camera, la fel, sunt foarte bucuroși. O cameră o închide, o cameră, unde doarme, o deschide și se primește economie, și nici nu e frig în casă”, a conchis Efrosinia Doba, locatară.

Toate cele 80 de apartamente din blocul locativ din str. Mihail Sadoveanu, 2/5 au trecut la Încălzire Centralizată Autonomă în anul 2018, în cadrul unui proiect pilot lansat de Termoelectrica. 

În prezent, peste 50 de blocuri din capitală beneficiază de noul sistem de termoficare. 

Oportunitati