Tranzacție de proporție pe piața farmaceutică: Felicia vrea să preia afacerea Gedeon Richter

shadow
Vineri, 29.01.2021 06:00   2659
Consiliul Concurenței analizează notificarea depusă de către companiile Grin-Farm SRL și Birivofarm SRL (formează grupul farmaceutic Felicia) privind intenția de preluare a controlului asupra firmelor RihpangalFarma SRL și Gedeon Richter - Rețea Farmaceutică SRL (grupul Gedeon Richter).

UPDATE 11.00 Despre o posibilă preluare de către rețeaua Felicia a grupului Gedeon Richter în Moldova se vehiculează de la finele anului trecut. 

Are loc o reconfigurare a pieței farmaceutice

Unul din motivele pentru care ungurii de la Gedeon Richter vând companiile din Moldova este faptul că grupul se concentrează pe producerea de medicamente, în special generice. 

Totodată, o serie de evenimente, inclusiv legile votate de coaliția din socialiști și grupul Pentru Moldova, confirmă că are loc o reconfigurare a pieței farmaceutice din Republica Moldova.

Pe 20 ianuarie 2021, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a declarat la postul Jurnal TV că în spatele acestei operațiuni ar sta persoane apropiate lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Şor, împreună cu socialiștii.

"Acest grup planifică ca până la sfârșitul lunii să cumpere una din cele mai mari rețele de farmacii din Moldova. Asta este legea de la miez de noapte cu farmaciile mobile. Ei vor să vândă medicamente aduse prin contrabandă", a declarat primarul orașului Bălți.

Procesul de fuziune a fost lansat bilateral, acum un an

Administrația rețelei Felicia a calificat declarațiile politicianului ca pe un atac la adresa companiei.

„Vă informăm că procesul de fuziune a fost lansat bilateral acum un an, este unul transparent, cu respectarea tuturor etapelor și normelor legislative ale Republicii Moldova, aflat la etapa obținerii autorizațiilor din partea statului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Proprietari și manageri   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati