Președintele Biden decretează înlocuirea întregului parc de transport federal cu vehicule electrice [SONDAJ]

shadow
Duminică, 31.01.2021 06:51   864
Toate unitățile de transport din subordinea federală în Statele Unite ale Americii vor fi înlocuite cu vehicule cu motor electric, potrivit unui nou decret semnat de președintele Joe Biden la începutul săptămânii curente.

Decretul privind înnoirea întregului parc de transport al structurilor guvernului federal vizează peste 645.000 de autoturisme, autobuze, camioane, SUV-uri și alte tipuri de mașini, scrie TechCrunch.com, precizând că achizițiile vor fi făcute exclusiv de la producători din SUA. Aproape 60% reprezintă camioane și autoutilitare, dintre care zeci de mii de mașini aparțin Oficiului Poștal. 

Măsura decretată de Joe Biden se înscrie în inițiativa acestuia de a crea un milion de locuri de muncă în industria auto a SUA și face parte din angajamentul noii administrații în chestiunea reducerii schimbărilor climatice. 

Unii critici afirmă că măsura va eșua sau se va realiza la o scară destul de mică, numind printre motive costurile înalte, lipsa unei infrastructuri cu stații de alimentare pentru un parc auto atât de mare dar și faptul că multe vehicule au fost cumpărate în condiții de leasing. 

Potrivit TechCrunch, Tesla nu se numără printre favoriți, deoarece Biden a anunțat public că va susține întreprinderile unde există sindicate ale muncitorilor, iar Elon Musk a interzis asocierea angajaților la firmele lui. 

Pe de altă parte, deși practic toți ceilalți producători au dezvoltat deja vehicule cu baterii electrice, ele au nevoie de timp pentru a lansa producția în masă. 

Foto: GM.

Advertisement

EV600, prototipul camionetei electrice de la General Motors.

Ford, General Motors și alte companii s-au arătat convinse că vor ajunge din urmă Tesla în această privință, alocând investiții generoase pentru ”înverzirea” industriei automotive. În cursa pentru mașini ecologice s-a înscris și compania Apple, care în decembrie 2020 a anunțat că va prezenta în 2024 un vehicul de pasageri cu ”baterie de generația următoare.”

Dacă inițiativa va reuși, SUA va deveni prima țară unde toate sectoarele din subordinea guvernului central vor migra la vehicule electrice. Oportunitati