Articolele premium Mold-Street.com acum pot fi achiziționate și „la bucată”

shadow
Joi, 21.01.2021 06:15   421
Echipa Mold-Street.com a introdus o nouă modalitate de plată pentru accesul integral la conținut. Aceasta va permite cititorilor să deschidă câte un singur articol premium de care sunt interesați.

Toată procedura durează mai puțin de jumătate de minut și nu necesită înregistrarea prealabilă a unui profil personal (cont pe site) sau selectarea unei perioade prestabilite pentru care sunt perfectate abonamentele clasice.

3 pași în 3 clickuri 

Pentru a deschide un articol premium este necesar să selectați metoda de plată apăsând pe butonul „Deschide articolul cu 9 lei” și să vă exprimați acordul cu condițiile din mesajul care urmează pe aceeași pagină. Întregul proces durează circa jumătate de minut și este parcurs în 3 pași cu 3 clickuri. După achitare articolul va rămâne deschis atâta timp cât utilizatorul se află pe site; dacă utilizatorul părăsește site-ul sesiunea se întrerupe și articolul revine la statutul „închis”. Pentru un explicativ vizual privind plata per articole deschideți Ghidul Achiziții Instante (pdf) și consultați pagina actualizată cu Termeni și Condiții

Preț flexibil 

Prețul de 9 lei per articol a fost stabilit reieșind din volumul de muncă a reporterului, efortul redactorului pentru verificarea datelor și editarea textului, timpul altor membri ai echipei pentru plasarea pe site și atribuirea tagurilor sau distribuirea în rețelele sociale. Din suma respectivă vor fi deduse comisioanele pentru procesarea plăților electronice. Totuși, acesta nu este un preț permanent - deși 9 lei va fi suma standard - și maximă percepută, unele articole vor avea un preț mai mic. Intenționăm, de asemenea, să oferim reduceri periodice, urmând tradiția multor publicații online respectate.

Advertisement

Achiziția a trei articole este costul unei cești de cafea bună (20-25 lei) în capitală. 

Abonamentele clasice

Achizițiile instante permit utilizatorilor să vadă mult mai rapid informația dorită în comparație cu timpul actual pentru perfectarea unui abonament clasic. Sistemul de abonamente va fi și el simplificat până la sfârșitul lui ianuarie 2021, pentru a asigura un confort mai mare și a reduce timpul consumat în proceduri. Deși un obținerea unui abonament durează ceva mai mult decât achizițiile instante, din punct de vedere financiar abonamentele clasice sunt, totuși, mai avantajoase. 

Pentru abonamente comerciale Mold-Street.com a păstrat posibilitatea de achitare în baza contului de plată (invoice proforma); această modalitate solicită semnarea unui contract cu redacția. 

Alternative

O altă modalitate de a deschide articolele premium pe site-ul Mold-Street.com este rularea reclamei vizuale - imagini și spoturi - care a fost deja apreciată de 3 clienți ce au beneficiat de ea. Invităm oamenii de afaceri și managerii de companii să plaseze publicitate cu care vom oferi articole premium fără a percepe plata de la cititori. Detalii aici

O responsabilitate mai mare

Introducerea abonamentelor pentru accesul la conținutul închis pe site-ul Mold-Street.com a fost întotdeauna un subiect de controverse. Fondatorii au fost deseori criticați pentru faptul că nu permit vizualizarea gratuită a articolelor în întregime, într-o perioadă când practic toată mass media - cu excepția agențiilor de știri - oferea tot conținutul gratuit și miza exclusiv pe publicitate. 

Mecanismul de acces în baza abonamentului este un indicator că instituția care monetizează conținutul se bazează pe susținerea cititorilor, față de care își asumă responsabilitatea editorială, și nu pe sponsori politici sau oligarhi. Acest tip de comerț online mai înseamnă că producătorul este întotdeauna interesat să asigure o calitate maximă a articolelor, drept exemple fiind importante publicații de business și finanțe ca FT.com, ZF.ro, Bloomberg.com sau Economist.com.

Abonamentele sunt în mainstream

Comercializarea unei părți a produselor media este un lucru normal într-o economie liberă și nu vine în contradicție cu principiile jurnalismului economic non-partizan și de investigație. Vânzarea de articole este de fapt justificată în condițiile actuale, având în vedere că rețelele sociale și giganții din industria IT au sub control fluxurile principale de publicitate online la nivel internațional, iar în Republica Moldova piața publicității tradiționale este în mâinile câtorva jucători mari. Șansele jurnaliștilor de a lucra câștigând decent din reclamă sunt infime în astfel de condiții. Totodată, trendul de a percepe bani din abonamente și donații, sau prin comunități afiliate, este deja un mainstream și acest model de business în mass media este cel mai bine adaptat situației la zi. 

Citiți și 

Cum Mold-Street.com a ajuns la primul milion în patru aniOportunitati