Planurile noului proprietar al Tipografiei Academiei de Științe

shadow
Luni, 11.01.2021 06:00   1648
Fosta întreprindere de stat Tipografia Academiei de Științe a Moldovei, privatizată în vara anului 2020, a fost deja reorganizată în societate cu răspundere limitată.

Astfel, ea are acum un nou nume - Rico-Print Imobil SRL și este condusă de Igor Cipciriuc.

Proprietar cu afaceri imobiliare și microcreditare

Proprietarul noii companii este firma Cuprianovici SRL, care are ca domeniu de bază de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Citiți și:

Tipografia Academiei de Științe a Moldovei a fost privatizată 

Advertisement

La Cuprianovici SRL unic asociat este omul de afaceri Corneliu Ranga. Acesta spune că are anumite planuri de dezvoltare a imobilului și transformarea clădirii tipografiei într-un sediu modern.

„Partea de monument va fi total restabilită, inclusiv elementele de fațadă autentică  secolului 19, în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Restul spațiilor tehnice, construite în anii sovietici, vor fi demolate și, pe baza permisiunilor autorităților locale, vor fi reconstruite”, a declarat pentru Mold-Street.com omul de afaceri.

Corneliu Ranga deține sau este asociat la mai multe companii: de la imobiliare, la creditare nebancară sau publicitate.

Până în vara anului 2020, Corneliu Ranga a fost asociat și la compania Bonobo SRL, cu Oleg Bacalov, unul dintre proprietarii grupului Acvilin, dar și cu Oleg Bodașco, care deține producătorul de carne Meat House.

Privatizată pentru 9,35 milioane lei

Amintim că în rezultatul licitației cu strigare, desfășurată de Agenția Proprietății Publice (APP) pe 5 august 2020, întreprinderea de stat Tipografia Academiei de Științe a Moldovei din Chișinău a fost privatizată la un preț de 9,35 milioane lei sau cu 850.000 lei mai mult decât costul inițial.

Întreprinderea a înregistrat în ultimii ani venituri de doar 1,0 - 1,4 milioane lei și pierderi anuale de câteva sute de mii de lei.

Aceasta, însă, se află într-o locație foarte bună pe strada Petru Movilă, 8, din Chișinău, pe un teren de 15 ari, iar imobilul are o suprafață de circa 1.500 metri pătrați.Oportunitati