Cine este agentul special FBI, venit în martie 2015 la Chișinău pentru a documenta Laundromatul

shadow
Vineri, 08.01.2021 06:04   3001
În cadrul unui talk-show de la Jurnal TV, a fost difuzată o înregistrare a convorbirii dintre afaceristul Veaceslav Platon - care controla principala bancă implicată în Laundromat - și partenerul său de afaceri, Emmanuil Grinshpun. Unul din subiectele discuției a fost vizita în martie 2015, la Chișinău, a unei echipe de specialiști americani.

Potrivit sursei citate, discuția ar fi avut loc la sfârșitul lunii martie 2015. Atunci, omul de afaceri Emmanuil Grinshpun (Grinșpun) l-ar fi atenționat pe Platon că la Chișinău au venit specialiști americani pentru a investiga implicarea acestuia în Laundromatul rusesc.

A fost FBI, a fost Departamentul de Justiție și Trezoreria SUA

"- Ascultă, este o informație obiectivă. Eu vreau ca ceea ce-ți voi spune acum să n-o percepi în contextul conflictului nostru. De pe 16 până pe 19 martie (2015) în Moldova au fost americanii. Ești la curent, da? A fost FBI, a fost Departamentul de Justiție și a fost Trezoreria SUA. Am listele, pentru că nu țin minte toate numele. Eu am rugat ca mie să mi se pregătească aceste... Deci, de pe 16 până pe 19 în SIS s-a aflat ofițerul reprezentanței oficiale a CIA în Moldova, Cris. A mai fost ofițerul reprezentnanței CIA în România, reprezentantul Trezoreriei SUA, Deborah Provote, Departamentul de Justiție al SUA, US superviser inspection agent International Corrupt Unit, Jeff Preiffer special agent FBI. Scopul vizitei: cooperarea pentru elaborarea unui plan de acțiuni comune pentru identificarea și blocarea fluxurilor financiare din Federația Rusă prin Republica Moldova. Coordonarea acțiunilor pentru identificarea cetățenilor moldoveni și ruși. Prioritate pe băncile din Rusia care sunt implicate în respectivele scheme", i-a spus la telefon Grinshpun lui Platon.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati