Au plătit 130 milioane lei pentru afacerea lui Plahotniuc și s-au pomenit în centrul unui litigiu

shadow
Marţi, 05.01.2021 11:14   2154
Acționarii majoritari ai SA Gemeni, companie ce până în 2019 a făcut parte din imperiul lui Vladimir Plahotniuc, susțin că au devenit ținta unei campanii de denigrare, dar și de manipulare.

Potrivit unei scrisori deschise adresată conducerii țării, precum și ambasadorilor SUA și UE în Moldova, scopul campaniei "este de a exercita presiuni asupra Curții Supreme de Justiție și asupra opiniei publice, obiectivul final fiind exproprierea de afacerea pe care au achiziționat-o legal, ca și cumpărători de bună credință”.

Acuză autoritățile că nu apără interesele statului

Autorii scrisorii, unii dintre care au lucrat anterior pentru Vladimir Plahotniuc, susțin că în acest dosar, statul, în persoana agentului guvernamental pe lângă Ministerul Justiției, nu se apără corespunzător și nu apără bugetul de stat.

Citiți și:

Cine este cel mai mare producător de salam și delicatese din carne din Moldova

"Prin hotărârea sa din 18 februarie 2020 pe cauza Ojog și alții, acționari minoritari cu doar 1,6% din acțiunile SA Gemeni, CEDO i-a obligat pe ei să transmită statului acțiuni în mărime de 36,55% din capitalul SA Gemeni în schimbul, fie a încăperilor, fie a sumei de 2.210.000 euro. Autoritățile ignoră că acționarii dați încalcă hotărârea CEDO și nu au de unde transmite 36,55% de acțiuni. Mai rău, Agentul guvernamental dorește preluarea proprietății Gemeni SA, și nu ignoră că astfel expune bugetul de stat la pretenții de zeci de milioane de euro în arbitrajul internațional", potrivit acestei scrisori.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati