Omul de afaceri Igor Borș, co-proprietar la rețeaua Vento, a fost achitat

shadow
Miercuri, 09.12.2020 14:10   2194
Co-proprietarul rețelei de benzinării Vento, Igor Borș, care acum doi ani fusese reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an - deținut în arest, a fost achitat, anunță Procuratura Generală.

În plus, au fost ridicate sechestrele de pe toate bunurile mobile și imobile ale acestuia, dar și de pe conturile bancare ale companiei Datario, care la fel a fost achitată.

Sentința a fost pronunțată pe 9 decembrie de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după ce Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse în anul 2018. Decizia de renunțare la învinuire a fost luată acum trei luni, după examinarea tuturor probelor existente în dosar.

Amintim că, pe 3 martie 2018, Procuratura Anticorupție (condusă la acea etapă de Viorel Morari) anunța despre reținerea omului de afaceri, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală.

Procurorul de caz (Roman Statnâi) a organizat atunci percheziționarea, reținerea, menținerea persoanelor în arest de la două până la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate și averile.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Energetica și industria   Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati