Ce spune Avia Invest despre relaţia cu Moldasig, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor

shadow
Duminică, 22.11.2020 08:50   849
Compania Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, se declară consternată de recentele acuzații ale controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, pe care îl acuză de presiuni și atacuri.

Într-o postare pe pagina de Facebook, compania declară drept falsuri absolute toate afirmațiile lui Platon în cadrul unui interviu, legate de relațiile Avia Invest cu o companie de asigurări, precum și cu politicieni din Republica Moldova.

”Constatăm cu îngrijorare că după ce autoritățile statului au eșuat în tentativele de preluare forțată și ilegală a companiei Avia Invest, atacurile sunt continuate de Veaceslav Platon, cunoscut nu doar în Republica Moldova pentru metodele sale care nu au nimic în comun cu regulile mediului de afaceri.

Catalogăm aceste declarații și atacuri din partea lui Veaceslav Platon drept o încercare a acestuia de a obține, pe căi ilegale, resurse financiare care nu-i aparțin de drept. Cel mai probabil, Veaceslav Platon încearcă să agonisească veniturile ratate în cei câțiva ani de pușcărie, însă compania Avia Invest nu va ceda în fața presiunilor și este pregătită să facă față tuturor atacurilor, apelând inclusiv la instanțele și curțile de arbitraj internaționale”, se arată în mesajul Avia Invest.

Advertisement

Amintim că Veaceslav Platon a declarat într-un interviu pentru Unimedia că societatea de asigurări Moldasig ar fi fost ”stoarsă de bani de mai mulți ani prin influențele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor”. Potrivit lui, o parte din banii extrași din companie au ajuns la concesionara Aeroportului Chișinău, Avia Invest, astfel că acționarii Moldasig au decis să-și recupereze datoria, fiind vorba de o sumă de 40 de milioane de lei.

De notat că Moldasig, de un an şi ceva, încearcă să recupereze în instanţe peste 52 milioane lei (datorii și penalități) de la Avia Invest SRL şi DFI SRL (o altă companie ce a făcut parte din holdingul lui Ilan Şor).

Pe 20 noiembrie, CNPF a anunțat că a instituit administrare specială provizorie la Moldasig, după ce a constatat nereguli în cadrul companiei, care era gestionată de două entități de audit. Acestea au ajuns să administreze Moldasig printr-o decizie de judecată recentă, ca urmare a unei cereri depus de Wesna LTD, o companie ce deținea 4,99% din acțiunile companiei de asigurări. 

Mai multe despre acest subiect citiți aici:

Moldasig, Agroindbank, Moldindconbank, aeroportul. Care este următoarea țintă a lui PlatonOportunitati