Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 15 – 21 octombrie 2020

shadow
Duminică, 22.11.2020 06:01   276
• Ce viitor a promis Maia Sandu? • Pandemia capătă amploare în Moldova: în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită. • Tarifele actuale la gaze ar putea fi revizuite. • Moldasig, Agroindbank, Moldindconbank, Aeroportul: care este următoarea țintă a lui Platon?

Socialistul Igor Dodon pierde fotoliul de președinte al Republicii Moldova, iar câștigătoare este Maia Sandu, lidera PAS. Ce viitor a promis Maia Sandu?

***

În câteva săptămâni, în spitale s-ar putea să fie insuficiente locuri pentru pacienți. Pandemia capătă amploare în Moldova: în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită.

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiul Chișinău. Noi restricții pe teritoriul capitalei: purtarea măștii devine obligatorie și pe stradă.

***

ANRE planifică să adopte o nouă Metodologie de calculare, de aprobare și de aplicare a tarifelor reglementare pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale. Tarifele actuale la gaze ar putea fi revizuite.

Advertisement

***

Pe 18 noiembrie 2016 urmau a fi finalizate lucrările de reabilitare a unui tronson a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni. O aniversare neplăcută la Guvern.

***

Zeci de milioane de lei pentru finanţarea afacerilor lui Vladimir Plahotniuc și a lui Ilan Șor. Moldasig, Agroindbank, Moldindconbank, Aeroportul: care este următoarea țintă a lui Platon Care este următoarea țintă a lui Platon?

***

Constantin Șchendra și Maia Pîrcălab – candidaturile la funcţiile de viceguvernator al Băncii Naţionale. Cine sunt candidaţii la două posturi de viceguvernator la BNM.

***

Acționarul majoritar al Victoriabank: posibilitatea unei ieșiri de fonduri este puțin probabilă, în contextul aplicării pe active ale Victoriabank, estimate la circa 2 miliarde lei. Banca Transilvania despre sechestrul pe active.

***

Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea primei instanțe, prin care fusese ridicat sechestrul de pe conturile bancare ale SRL BASS Systems. Sechestru pe conturile uneia dintre cele mai importante companii IT din Moldova.

***

Procuratura Anticorupție a reușit să aplice sechestru pe mijloace financiare care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia. Sechestru pe 11 milioane lei ale companiei de pază Argus-S, controlată de Plahotniuc.

***
Teme:

Oportunitati