O nouă cursă aeriană. Au fost autorizate zborurile din Chișinău spre Abu Dhabi

shadow
Sâmbătă, 21.11.2020 07:57   610
Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a autorizat zborurile din Chișinău spre Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite de către compania aeriană Wizz Air, unul dintre cei mai mari operatori low-cost din regiune.

E vorba de filiala din Emiratele Arabe Unite a companiei aeriene low-cost Wizz Air, care a primit permisele necesare pentru a opera zboruri regulate pe ruta Abu Dhabi - Chișinău.

Aceasta ar fi în premieră pentru Republica Moldova, când zborul va fi efectuat pe această rută.

Când va avea loc prima cursă pe această rută nu este specificat, dar aceasta are loc în contextul în care Wizz Air are în plan dechiderea a circa 40 de curse aeriene din Abu Dhabi, inclusiv 11 curse - în luna noiembrie 2020.

Advertisement

Totodată, aceasta are loc şi în contextul în care autorităţile din Emiratele Arabe implementează un amplu program de modernizare a Aeroportului Internațional Abu Dhabi, în plan fiind transformarea acestuia într-un hub pentru companiile aeriene din întreaga lume. 

Actualmente de pe Aeroportul Internațional Chișinău sunt operate atât zboruri charter, cât și zboruri regulate spre 21 de destinații, de către șapte companii aeriene.

Air Moldova: Moscova (doar segmentul Moscova-Chișinău), Dublin, Londra, Istanbul, Peterburg, Milano, Paris, Roma, Sharm el Sheikh (charter), Frankfurt, Verona, Tel Aviv, Lisabona.

Fly One: Moscova (doar segmentul Moscova-Chișinău), Frankfurt, Dublin, Paris, Sharm el Sheikh (charter), Parma.

Turkish Airlines: Antalya (charter), Istanbul.

Tarom: București.

Belavia: Minsk.

Wizz Air: Berlin, Bologna, Brussels, Dortmund, Hamburg, Liverpool, Londra, Memmingen, Milano, Roma, Verona.

Lot Polish Airlines: Varșovia.

S7: Moscova (charter).Oportunitati