CNPF impune administrarea specială la Moldasig

shadow
Vineri, 20.11.2020 14:49   457
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a decis să instituire administrare specială provizorie la companiei de asigurări Moldasig.

Într-un comunicat de presă, CNPF anunță că "autosesizându-se de neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei de asigurări Moldasig SA care, începând cu 09.11.2020, este gestionată, potrivit Încheierii judecătorești din 06.11.2020, de două entități de audit, a revenit asupra subiectului, adoptând astăzi, 20 noiembrie curent, o Hotărâre în acest sens."

Prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor Moldasig

Astfel, CNPF constată că persoanele delegate de companiile Confidențial-Audit SRL și Altimeea SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere.

Mai mult! Acestea ignoră Ordonanța CNPF nr.53/6 - O din 10.11.2020, "prin care regulatorul (CNPF), întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații Moldasig SA, a decis ”Instituirea administrării speciale provizorie a Moldasig SA, până la executarea pct.1 din Ordonanța CNPF nr.53/6 - O din 10.11.2020, cu numirea unui administrator special...”.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati